POZIV UČENICIMA NA NATJEČAJ ZAU SKLOPU PROJEKTA “STARTART” MI+ PLATFORME

rok: 14.06.2021

MI+ platforma poziva učenika srednjih škola u Istarskoj županiji da se prijave na umjetnički startup natječaj za audio-vizualne radove u digitalnom formatu na temu “Industrijska baština u digitalno doba” (digitalna fotografija, audio, video, computer art, digitalna grafika,…) u sklopu projekta “Startart”.

„Industrijska baština predstavlja raznolike ostatke industrijske kulture koja posjeduje povijesnu, tehnološku, društvenu, kulturnu te znanstvenu vrijednost. Proces industrijalizacije bio je ključni pokretač društveno-ekonomskih promjena kroz gotovo tri stoljeća, dok industrijska arhitektura najbolje pokazuje značaj industrije u kontekstu razvoja i uporabe novih tehnologija kao nosioca tih promjena. Reinterpretiranjem ostataka industrijske kulture uz pomoć suvremenih digitalnih alata industrijskoj baštini daje se i nova, umjetnička vrijednost“, piše u opisu natječaja.

Poziv je namijenjen svim učenicima srednjih škola sa područja Istarske županije. Svi prijavljeni radovi će bit objavljeni na instagram profilu projekta. Publika će putem lajkova izabrati odabir za nagradu publike. Žiri će odabrati još 5 finalista.

Izabrani autori imati će  mogućnost mentoriranja od strane afirmiranih umjetnika kako bi im se pomoglo u njihovom daljnjem umjetničkom razvoju. Njihovi radovi izlagat će se na putujućoj i online izložbi, kao i na 3 umjetnička festivala/manifestacije u Istarskoj županiji: Media Mediteranea (Pula), GRISIAyouth (Rovinj) i Arterija (Novigrad), te intervju za Kulturistra – portal za kulturu Istarske županije.

Nositelj projekta je Faro11, a partneri su Metamedij, L.A.E. XXI, Muzej Lapidarijum i Turistička zajednica Općine Bale. Pod pokroviteljstvom Istarske županije –- Upravni odjel za kulturu i zavičajnost.

Više informacija pročitajte na stranicama udruge Metamedij ili u narednim prilozma na hrvatskom i talijanskom jeziku:

Startart_poziv-HR

Startart_poziv_IT

Izvor

Leave a Reply


− 1 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum