Velimir Todorović autor u gostima Kluba Pulske filmske tvornice

Velimir Todorović bit će autor u gostima Kluba Pulske filmske tvornice u četvrtak, 20. svibnja s početkom u 20 sati. Pulski redatelj, psiholog i svestrani stvaratelj, jedan od osnivača PFT-a predstavit će se okupljenoj publici u Klubu PFT-a te sa Zoom publikom razgovarati o svojim početcima, motivacijama i pogledima za filmsko i drugo stvaranje, filmskoj pedagogiji, kolegama, uzorima, nagradama i priznanjima te još o mnogo čemu… Tijekom programa bit će prikazani i njegovi filmovi koje će komentirati u razgovoru s Markom Zdravkovićem-Kuncom.

Program:

Velimir Todorović i Rajko Ban: „…i na kraju mravi pojedu ribu“

2007., eksperimentalno/dokumentarni, 5’33

Rajko Ban i Velimir Todorović: „Sat(i) Đure Vage“

2008., dokumentarni, 15′35

Velimir Todorović: „Kulturni konglomerat Karlo Rojc“

2004., dokumentarni, 3’41

Velimir Todorović i Marko Zdravković-Kunac: „Rojc“

  1. eksperimentalno/dokumentarni, 23′

Velimir Todorović i Rajko Ban: „Para bellum“

2010., igrani, 9’26

Velimir Todorović: „Trkušica“

2008., dokumentarni/eksperimentalni, 9’30

Velimir Todorović je rođen u Puli 1976. godine, gdje stječe osnovnu i srednjoškolsku naobrazbu, nakon čega završava Filozofski fakultet u Rijeci, Odsjek za psihologiju. U drugoj polovici 90-tih počinje se intenzivno baviti fotografijom u sklopu pulskog Foto kluba. Početkom 2002. godine počinje se zanimati za produkciju glazbe. Kroz mnogobrojne aktivnosti i radionice stječe znanja iz područja digitalnih medija. Sredinom 2004. godine postaje polaznik radionica Pulske Filmske Tvornice, nakon čega realizira niz filmova kao autor i koautor, između ostalog i filmsku priču predstave Tomizziana u režiji Damira Zlatara Freya. Radi kao voditelj Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti pri Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.

Ulaz na program je besplatan. Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. Svi koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

http://bit.ly/PFTaugVT

Meeting ID: 896 9703 1338

Passcode: 129609

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum