Pula među prviim gradovima u kojima „Tereza37“ započinje hrvatsku kinodistribuciju

Nakon trijumfalne pulske premijere na 67. Pulskom filmskom festivalu, bogatog festivalskog života i brojnih priznanja, dugometražni igrani film redatelja Danila Šerbedžije i scenaristice Lane Barić, „Tereza37“, stiže u nezavisna domaća kina.

Film o 37-godišnjoj Terezi koja nakon nekoliko spontanih pobačaja dozna kako postoji vjerojatnost da genetski nije kompatibilna sa svojim suprugom te stoga počinje preispitivati svoj rutinirani brak, ujedno je i prvi hrvatski igrani koji će moći pratiti osobe s oštećenjem vida. Zahvaljujući suradnji s udrugom Pari Pikule, hrvatskom je tržištu prilagođena mobilna aplikacija MovieReading koja koristi inovativan pristup dostupnim audiovizualnim sadržajima za osobe s oštećenjem vida. Aplikacija je dio projekta Film koji uključuje i sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija i HAVC-a.

„Tereza37“ prikazivat će se u Puli do 16. lipnja, a raspored projekcija dostupan je na mrežnim stranicama Kina Valli. Film koji je u Puli osvojio Zlatnu arenu za najbolji film, scenarij, režiju, sporednu žensku ulogu, masku i koji je potom osvajao priznanja i nagrade diljem svijeta (SAD, Poljska, Libanon, Švedska, Španjolska, Crna gora, Francuska), te nedavno i nagradu za najbolju glumicu (Lana Barić) na beogradskom Međunarodnom filmskom festivalu FEST, u Hrvatskoj će se prikazivati do jeseni. Redatelj Danilo Šerbedžija za film je nedavno osvojio i godišnju nacionalnu Nagradu Vladimir Nazor u području filmske umjetnosti.

Uloge tumače Lana Barić, Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Marija Škaričić, Goran Marković i Goran Bogdan. Film je producirala Irena Marković (Focus Media), a nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije (HRT), Grada Zagreba i Grada Splita.

Priredio B. V.

Foto Nikola PREDOVIĆ

Leave a Reply


− 4 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum