10. FESTIVAL NA DRAGOM KAMENU (23. srpnja -14. kolovoza) u RAKLJU

Ove se godine u Raklju održava jubilarni deseti glazbeno-scenski festival sa specifičnim programom, Festival na dragom kamenu, koji je uvijek bio i bit će besplatan za sve posjetitelje. Svi programi počinju u 21 sat.

Festival se otvara u petak, 23. srpnja koncertom Tamare Obrovac i Transhistria ensembla. Po prvi puta u sklopu Festivala prikazujemo i dugometražne filmove. Dokumentarni film „Berge Istra“, u režiji Dražena Majića, na rasporedu je 24. srpnja.

Radionicu animiranog filma za djecu u trajanju od 3 dana održat će Hrvoje Selec i Petar Lebinec, dvojac iz varaždinske udruge Filmsko-kreativnog studija VANIMA. Djeca će se uz stručno vodstvo okušati u stvaranju minijature koju ćemo prikazati na velikom platnu 30. srpnja kada je planirana večer animiranog filma.

31. srpnja na programu je večer klasične glazbe, a dolazi Igor Matavulj koji će na gitari svirati djela Matiegka, Mertza, Dyensa i drugih. Elis Lovrić, glumica i kantautorica, glazbom će nas odvest u svoj svijet 1. kolovoza. Gost na koncertu bit će Stjepan Večković na gajdama. Monodrama „Vla, Vla Vlajland Cabaret“ Ecije Ojdanić na rasporedu je u srijedu 4. kolovoza.

Anton Percan, arhitekta porijeklom iz Raklja gotovo cijeli život istražuje povijest Raklja. Istraživanje koje će se uskoro uobličiti i u knjigu, a koje predstavlja svake godine i u sklopu Festivala na dragom kamenu, ove godine na temu Građevine i posjedi rakljanskih rodova bit će u korti Grubića 6. kolovoza. Nakon predavanja slijedi prezentacija fotografija Rakljani iz fotoalbuma Jure Zvaninega.

Makedonski igrani film „Bog postoji, njeno ime je Petrunija“ u režiji Teone Strugar Mitevska gledat ćemo na velikom platnu 8. kolovoza. Večer bluesa uz koncert The Primotajo Blues Banda održat će se 13. kolovoza. Atomsko sklonište na čelu s Brunom Langerom već devetu godinu za redom rock koncertom zatvaraju Festival.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum