Izložba fotografija Martine Šalov „Ej, dečko“ u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Izložba fotografija Martine Šalov naziva „Ej, dečko“ bit će otvorena u četvrtak, 15. srpnja u 21 sat u Dnevnom boravku DC-a Rojc, a u organizaciji pulske udruge Proces.

„Nakon pauze u događanjima, koju su pulski Procesovci iskoristili za osnivanje udruge te projekt isticanja zastave ponosa na pulsku Gradsku Palaču, u četvrtak se otvara izložba priznate fotografkinje i aktivistkinje Martine Šalov. To je pulskom Procesu već 23. događanje koje organiziraju, ali prvo od kad su svoj rad formalizirali kao udruga“, navode organizatori.

Izložba “Ej, dečko” obuhvaća seriju fotografija i anegdota žena koje svojim androginim izgledom izazivaju dozu zbunjenosti kod šireg društva što proizlazi kao posljedica heteronormativnoga patrijarhata kojeg autorica svojim radom detektira i ističe.

Martina Šalov fotografkinja je prije svega, a videografkinja u slobodno vrijeme i iz znatiželje. Od nedavno joj pored imena pišu i “aktivistkinja”. Živi i radi u Rijeci.

Nakon samog otvorenja izložbe, druženje se nastavlja u dvorištu Rojca uz artist talk s Martinom Šalov tijekom kojeg će se autorica predstaviti kroz razgovor o projektu “Ej, dečko”, ali i kroz razgovor o njenim prethodnim projektima te o fotografiji, aktivizmu, aktivizmu kroz umjetnost i još mnogočemu.

Proces je posvećen osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBTIQ+ zajednicom. Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je riječ o dugoročnoj i dubinskoj promjeni načina na koji naša zajednica funkcionira i kojoj je potrebno određeno vrijeme da bi u svom tempu prošla tu preobrazbu. Pravo na slobodu odabira i na drugačiji pogled na svijet pravo je svakog građanina ovoga svijeta.

Program se provodi kroz platformu Clubture u sklopu projekta “Ponosne inicijative” s partnerskim organizacijama Ponosni Zagreb i Split Pride. Donatori programa razmjene i suradnje su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, Grad Pula, Zaklada “Kultura nova”, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva – kroz projekt Centri znanja i Savez udruga Rojca.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum