Održan multimedijalni performans „Instrument“ u dvorištu Rojca

Multimedijalni performans „Instrument“ u izvedbi Danijela Žeželja, Alena i Nenada Sinkauza i Marca Quarantotta održan je u četvrtak, 8. srpnja u dvorištu Društvenog centra Rojc.

Kao što se i navodi u opisu „Instrument“ je multimedijalni performans koji spaja glazbu i slikanje uživo pa je vrijeme nastajanja slike konkretizirano zvukom i glazbom te u konačnici transformirano u stilizirani kreativni proces pred publikom. Glazba je kombinacija komponirane i improvizirane, a prati i naglašava narativnu liniju te direktno gradi dramaturgiju nastajanja djela, pa slike i glazba zajedno stvaraju eksperimentalnu narativnu formu. Izvedba se temelji na razmjeni glazbenih i slikarskih elemenata – spajanju ritma i vremena glazbe s volumenom i prostorom slike.

Ovu iznimnu sinergiju kreiranja zvuka i nastajanja slike stvaraju Danijel Žeželj, strip crtač, slikar, ilustrator i autor mnogih grafičkih romana, Alen Sinkauz, skladatelj, basist i kontrabasist u raznim glazbenim, kazališnim i multidisciplinarnim projektima, gdje nerijetko djeluje i kao performer, Nenad Sinkauz, skladatelj i performer u mnogim multimedijalnim i interdisciplinarnim umjetničkim projektima, te Marco Quarantotto, pulski bubnjar s velikim izvođačkim iskustvom koji je verziran u brojnim žanrovima, od jazza i popa do eksperimentalne glazbe.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

Tekst i fotografije Boris VINCEK

Leave a Reply


− 7 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum