Grožnjan – edukacijska oaza mladih umjetnika

Grožnjanom odjekuju razne boje puhačkih glazbala, roga, saksofona, oboe i klarineta jer se održavaju ciljane edukacije mladih glazbenika u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži. Učenici i studenti ovih dana stječu nova znanja i usavršavaju se pod vodstvom profesora Palme Szilagyi, Hrvoja Pintarića, Tomislava Žužaka, Daria Golčića i Marka Zavišića. Mladi su se glazbenici grožnjanskoj publici uz svakodnevne koncerte na otvorenom predstavili i velikim završnim koncertima koji se održavaju u Kaštelu, 28. kolovoza s početkom u 15 sati te 29. i 30. kolovoza s početkom u 19 sati.

Majstorski tečajevi podrazumijevaju intenzivnu individualnu i skupnu nastavu te potiču suradnju među tečajevima i samim polaznicima neovisno o dobnim skupinama. Trenutno je više od 50 mladih glazbenika i glumaca na seminarima koje u Grožnjanu organizira Hrvatska glazbena mladež. Naime, Grožnjan svako ljeto postaje edukacijska oaza mladih glazbenika, glumaca, plesača i slikara te čak i mladih arhitekata iz cijeloga svijeta. U tijeku je i radionica Zagrebačkog glumačkog studija, a već 29. kolovoza u Grožnjan tradicionalno dolaze mladi arhitekti koji će se u sklopu Međunarodne škole arhitekture ove godine posvetiti temi “Zagrebački arhitektonski krug-Trenutno stanje” voditelja Borisa Vidakovića, Darije Turina, Anamarije Šimunović i Krešimira Rogine.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 7 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum