Kino u kvartu – filmovi putuju po Puli tijekom kolovoza i rujna

Program Javne ustanove Pula Film Festival za djecu i mlade, Kino u kvartu, tijekom 12 dana na 12 lokacija ponudit će javnosti 12 filmova. Program započinje 12. kolovoza u 21 sat na Trgu kralja Tomislava s animiranim filmom „Dugi iz kamenog doba“ (r. N. Park), avanturom o pećinskom čovjeku koji se bori protiv neprijatelja. 13. kolovoza u 21 sat ispred škole Kaštanjer na rasporedu je „Putovanje jednog princa“ (r. J-F. Laguionie i X. Picard), priča o starom majmunskom princu koji upoznaje neobični svijet, a 14. kolovoza u 21 sat na placi u Štinjanu „Mali vitez Trenk“ (r. A. Power), animirana pustolovina o hrabrom dječaku koji se uzdiže u sjajnog viteza. Svi navedeni naslovi su sinkronizirani.

U unutrašnjem dvorištu Rojca, 19. kolovoza u 21 sat, prikazat će se glazbena drama za mlade od 16 godina naviše, „Kad otvorim oči“ (r. L. Bouzid), priča o osamnaestogodišnjoj Farah koja se pobuni protiv nametnutih stavova društva i obitelji. 20. kolovoza u 21 sat na igralištu u Šijani iza bivše Stande na rasporedu je animirana avantura „Mune: čuvar mjeseca“ (r. A. Heboyan, B. Philippon) o faunu imenom Mune koji mora Sunce i Mjesec vratiti na njihovo mjesto na nebu. 21. kolovoza u 21 sat na igralištu kod Prilaza Monte Cappelletta na Vidikovcu prikazat će se animirani film „Vrapčić Richard“ (r. T. Genkel i R. Memari) o vrapčiću koji je, budući da su odgajale rode, uvjeren da je i on roda.

„Medvjedić Paddington“ (r. P. King) stiže u Mornarički park 26. kolovoza u 20.30 sati. 27. kolovoza u 20.30 kod igrališta škole Veli Vrh prikazuje se „Nevjerojatna priča o divovskoj kruški“ (r. A. N. Fick, J. Lerdam i P. E. Lipski), avantura o slonu i mački koji moraju spasiti gradonačelnika. Na igralištu Olimpija u Valdebeku, 28. kolovoza u 20.30 na rasporedu je popularni „Janko Strižić: Farmageddon“ (r. W. Becher, R. Phelan), 2. rujna u 20.30 na dječjem igralištu u Rohreggerovoj na Verudi Porat animirani ZF film „Phantom Boy“ (r. J-L. Felicoli i A. Gagnol) o dječaku koji zajedno s policajcem spašava New York, a 3. rujna u 21 sat u Titovom parku priča o tinejdžerskoj ljubavi „Lažne tetovaže“ (r. P. Plante), namijenjena mladima od 16 godina naviše. Kino u kvartu završava 4. rujna filmom „Bijeli očnjak“ (r. A. Espigares), „remakeom“ klasika ispričanim iz perspektive hrabrog vuka, koji će se prikazati na Forumu u 20.30 sati.

Program Kino u kvartu održat će se u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama koji uključuju uzimanje podataka putem diktafona, dezinfekciju ruku, nošenje zaštitne maske za lice i održavanje razmaka. Mjesta su ograničena na maksimalno 100 posjetitelja po lokaciji, a ulaz je slobodan.

Zbog redovitog održavanja i programa koji će se odvijati na otvorenom, Kino Valli će tijekom kolovoza biti zatvoreno. Tijekom ljetne stanke izvršit će se zahtjevan servis na projektoru,  nužni popravci na infrastrukturi i temeljito očistiti i dezinficirati dvorana. Gledateljima će na raspolaganju biti filmski programi koji će se održati na otvorenom; Circolo Classic i Kino u Kvartu s ukupno dvadeset naslova, a Kino s redovitim radom nastavlja u rujnu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum