Predstava suvremenog cirkusa „Baktana“ družine Lazuz na pulskom Kaštelu

Predstava suvremenog cirkusa „Baktana“ družine Lazuz igrat će u srijedu, 8. rujna u 20.30 sati na pulskom Kaštelu.

„Jedan je Žongler. Drugi je Akrobat. Žongler je opsjednut svojim svijetom letećih objekata i izražava se upravljajući njima. Akrobat se, s druge strane, izražava kroz pokret. Susret ove dvojice sve je samo nije savršen. Rastrgani između nesporazuma i preispitivanja, njihova ih vlastita znatiželja vodi prema neverbalnom susretu, otvarajući im put prema izvanrednoj sinergiji. Predstava se zove “Baktana”, a Žongler i Akrobat su članovi francusko-švedske cirkuske družine Lazuz. Svojim osobnim pristupom Itamar i Ron pokušavaju gurnuti suvremenu formu cirkuske umjetnosti u nova tehnička i umjetnička dostignuća. Njihov rad spaja utjecaje nordijskog i francuskog pristupa umjetničkoj cirkuskoj formi“, piše u opisu predstave.

Organizator je udruga Čarobnjakov šešir, a predstava se održava u sklopu projekta „Opčini me novim cirkusom!“. Gostovanje je omogućeno kroz podršku Grada Pule, Istarske županije i regionalnog programa Teatroskop (program kojeg su pokrenuli francusko Ministarstvo Europe i vanjskih poslova, Ministarstvo kulture Francuske i Francuski institut).

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + = 18

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum