Tematske radionice suvremenog plesa i pokreta Tijelo i prostor u Rojcu

Prva u nizu radionica na zadanu temu „Tijelo i prostor“ koreografkinje i plesačice Roberte Milevoj bit će održana od 27. do 29. kolovoza od 10 do 13.30 sati u Društvenom centru Rojc. Radionica je usmjerena prema pronalaženju i otkrivanju specifičnih odnosa koje tijelo uspostavlja tijekom kretanja u različitim percepcijama pojma prostora.

Te odnose razmotrit ćemo na razini tjelesnih struktura, tjelesnog (osobnog) prostora te okoline u kojoj se tijelo pokreće. Pažnju ćemo najprije staviti na osvještavanje i razumijevanje anatomskih veza kako bi što bolje mogli prepoznati osnovno uporište iz kojeg polazi pokret te kako bi u kasnijoj fazi rada vlastito tjelesno iskustvo mogli primijeniti u izvedbi improviziranog plesnog materijala. Tijelo ćemo promatrati kao komunikacijski mehanizam koji stalno proizvodi pokret i emanira ga u prostor kroz različite individualne i grupne impulse, imaginativne podražaje ili tjelesne akcije. Oslonac ćemo staviti na neodvojivost zadanih tema te na koje načine možemo prepoznavati, misliti, i organizirati plesni materijal iz uvjetovanosti prostora unutar tijela i vanjskog prostora. Naposljetku ćemo uz pomoć prethodno zadanih vježbi i improvizacijskih uputa pokušati doći do osvještavanja ‘iskustvenog’ materijala te njegove primjene u grupnoj izvedbi“, navodi Milevoj u opisu radionice.

Plaćanje će se odvijati po principu donacije i individualnim mogućnostima. Svi zainteresirani (s prethodnim iskustvom u plesu) mole se da se jave na broj 0993152997 ili e -mail robertamilevoj@gmail.com. Program je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i medija RH. Radionica je realizirana u suradnji s Udrugom PANK i W O R K S H O P S E R I E S u Puli.

Roberta Milevoj je rođena u Puli 1979.g. Od 1998.g. profesionalno djeluje na hrvatskoj plesnoj sceni kao izvođačica, koreografkinja i pedagoginja suvremenog plesa. Plesno iskustvo stječe na brojnim radionicama i rezidencijalnim programima u zemlji i inozemstvu te u radu s priznatim plesnim umjetnicima ( Matija Ferlin, Irma Omerzo, Aleksandra Janeva Imfeld, Mala Kline, Keren Levi, Tomislav Feller, Rosalind Crisp i drugi ) i umjetničkim kolektivima ( Montažstroj, Zagrebački plesni ansambl, Studio za suvremeni ples, Plesni centar TALA, Liberdance, Sodaberg, MARMOT, dance_lab collective, i drugi ). Tijekom godina razvija svoj autorski i izvođački rukopis te potpisuje veći broj umjetničkih suradnji i samostalnih predstava ( material248, Roberta, Roberta, Rachel & Sonny, Opet Roberta, &, U OČIMA, Familija, SCENA, ROB3RTA ).

Od 2014.g. do 2016.g. dio je međunarodnog projekta apap – Performing Europe. 2017.g. zajedno s Anom Mrak osniva umjetničku organizaciju NIKAD KRAJA. Trenutno pohađa preddiplomski studij plesne umjetnosti, nastavnički smjer na Akademiji dramske umjetnosti ( ADU ).

Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2010.g. za najbolju žensku ulogu u predstavi NASTUP. Dobitnica je Produkcijske nagrade 28. Tjedna suvremenog plesa 2011.g. za predstavu Roberta, Roberta. 2013.g. nominirana je za Teatar.hr Nagradu Publike u kategoriji izvođačice godine. 2014.g. nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg koreografskog ostvarenja u predstavi Opet Roberta. 2018.g. nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg koreografskog ostvarenja u predstavi Familija.

Izvor

Leave a Reply


+ 9 = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum