„U oku umjetnika/Pogledi“ – gostovanje slovenskih umjetnika u galeriji HDLU-a Istre u Puli

Otvorenje tematske izložbe „U oku umjetnika/Pogledi“ bit će održano u petak, 27. kolovoza u 20 sati u galeriji HDLU-a Istre. Izlažu članovi slovenskog Likovnog društva Kranj, a izložba ostaje otvorena do 15. rujna.

„Likovno društvo Kranj predstavlja se izborom 14 umjetnika. Kroz različite izražajne medije aktualni kranjski umjetnici komentiraju svoju svakidašnjicu klasičnom slikom, objektom iii video materijalom upućujući na raznolikost aktualne umjetničke scene na tom području. Preko preoblikovanja predmeta za svakodnevnu upotrebu, koristeći digitalnu grafiku, klasično slikanje ili crtež, te kiparsko oblikovanje kao izražajno sredstvo, navode nas na razmišljanje o njihovim pogledima na realnost koja ih okružuje. Bilo da prikazuju njezinu ljepšu ili malo manje lijepu stranu utjelovljuju pogled na uzburkani početak 21. stoljeća. Tako nas nazivi dijela kao što su „Kamo su otišli cvjetovi“, .“Separacija“, .“Ilegalna osoba“, „Prva pomoć“, navode na premišljanje o aktualnim društvenim problemima, ili pak umjetničkim previranjima kao što je „Ustvarjalnost“, ili nam nude putokaze kroz „Makova polja“, preko „Uličnih igara“ do „Ljubavi“. Kao što su u povijesti umjetnici komentirati društvena zbivanja tako je i danas to vrlo aktualna uloga vizualne umjetnosti. Samo se mijenjaju načini i napretkom tehnologije sredstva koja to omogućuju. Širokim zborom probali smo dokazati aktualnost malog središta pod Alpama, Kranj“, piše kustosica lrena Gayatri Horvat

Izlažu: Brut Carniollus, Domen Dimovski, Nataša Druškovič, Andreja Eržen, lrena Gayatri Horvat, Lojze Kalinšek, Martina Marenčič, Peter Marolt, Goran Međugorac, Kristina Rutar, Tomaž Šebrek, Meta Šolar, Maruša Štibelj, Klavdij Tutta, Kaja Urh i Cveto Zlate.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum