Klub-knjižara Giardini 2 i Radio Maestral donose programe u eteru

Uvjetovani epidemiološkim standardima i ograničeni vlastitim prostornim gabaritima, ali nikako ograničeni idejama i željom za promocijom knjiga i čitanja, Klub-knjižara Giardini 2 svoje će aktivnosti do kraja ove godine održati na “otvorenom” prostoru etera lokalnog radija Maestral.

Nakon što je za posljednji, ljetni, 26. Sa(n)jam knjige u Istri, osmišljen poseban program za radio i ostvareno partnerstvo s Maestralom, prirodno se nametnuo nastavak ovakave suradnje i za cjelogodišnje aktivnosti sajamske knjižare na Giardinima, ali i za predstojeći program 27. Sajma čije će se izdanje tradicionalno održati u zimskom terminu, od 19. do 28. studenog 2021., ponovno u prostorima bivše tvornice Arene trikotaža i Shipyarda.

Zajednički program Giardina 2 i Maestrala – Radija koji čuje lijepu riječ, otvorit će u četvrtak,  30. rujna u 16 sati na 95,4 megaherca predstavljanje poetsko-glazbene radionice Pop-poet Vol 2, održane online u prvom dijelu ove godine. Ovoga puta s desetak polaznika je na tekstu, pisanju poezije, radila cijenjena i nagrađivana pjesnikinja Dorta Jagić, dok se pulski glazbenik i producent Marino Morosin ponovno pobrinuo da njihove stihove upotpuni glazbenim efektima i zabilježi kao audio materijal. Radionicu će na radiju predstaviti idejna začetnica ovog projekta, Slavica Ćurković, a proces i rezultate približit će nam Dorta Jagić i Marino Morosin. Također, bit će ovo jedinstvena prilika za poslušati sve snimljene audio zapise.

Svaki četvrtak na Maestralu Nova knjiga među krošnjama

Program se u listopadu nastavlja u tjednom ritmu, svaki četvrtak u 16 sati emisijom Nova knjiga među krošnjama – već poznatim programom kluba-knjižare koji donosi promocije novih knjiga hrvatskih nakladnika, razgovore s književnicima, urednicima i kritičarima. U prvom dijelu mjeseca u emisije će se javiti Lana Bastašić i Ivica Prtenjača.

Prva gošća, 7. listopada bit će nagrađivana književnica Lana Bastašić. Predstavit će nam knjigu “Dnevnik 2020.” naklade Fraktura, projekt na kojem je okupila tri spisateljice i dva pisca iz regije s idejom da zajedno pišu dnevnik i ne znajući što nosi ova kobna godina iz naslova.

Narednog četvrtka, 14. listopada, razgovarat će se s pjesnikom i romanopiscem Ivicom Prtenjačom o njegovom novom romanu “Sine, idemo kući”, nedavno nagrađenim VBZ-ovom nagradom za najbolji neobjavljen roman.

Emisije će voditi Iris Mošnja, a svi programi su financijski podržani od Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Izvor

Leave a Reply


9 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum