Dani rukotvorina 2021. „Pet za 5!“ u pazinskom Kaštelu

Dani rukotvorina 2021. „Pet za 5!“ bit će održani od 16. do 18. rujna u pazinskom Kaštelu.

„Potaknuti petom godišnjicom održavanja, ocjenom pet (kojom su nas ocijenili posjetitelji putem ankete) te brojem prstiju na ruci, ovogodišnje Dane rukotvorina nazvali smo „Pet za 5!“. Glavni je motiv pokretanja ove manifestacije bio što široj publici približiti rukotvorstvo. Tematski smo započeli s materijalima izrade rukotvorina – drvo, glina i tekstil, a zatim je naglasak bio na nositeljima raznih vještina – rukotovrcima. Manifestaciju je pratio i sajam rukotvorina inspiriranih tradicijskom baštinom Istre. Osim toga posjetitelji su imali prilike sudjelovati u brojim kreativno edukativnim radionicama, slušati stručna predavanja ili razgledati tematske izložbe. Iako je programski koncept, kako prošle tako i ove godine, prilagođen trenutnim epidemiološkim uvjetima, a broj radionica i sudionika ograničen, nadamo se da će svatko pronaći nešto novo i inspirativno za sebe“, navode organizatori iz Etnografskog muzeja Istre.

Manifestaciju prati manja prigodna izložba maketa „Priče s Pazinštine“. Makete su dio fundusa muzeja, a prikazuju kako se nekada sušio duhan, obrađivala konoplja, vadio boksit i drugo. Autor ovih slikovitih maketa je Antun Paris.

PROGRAM:

16. 9. 2021.

10:00 – 12:00                   Izrada drvenih žlica i kuhača – radionica

12:00                                 Priče s Pazinštine – predstavljanje maketa Antona Parisa

18:00                                           Kreativnost, intuicija, mudrost – predavanje i radionica,

                                             Ana Božac, prof. psihologije, art-terapeut

17. 9. 2021.

10:00 – 12:00                   Crtamo iglom i koncem –  radionica veza

17:00 – 19:00                   Predstavljanje kreativnih udruga: Društvo likovnih stvaratelja, Pazin

                                            Merlin, Pula i Birikina, Pula

                                            Radionica iznenađenja

18. 9. 2021.

10:00 – 13:00                     Dekupaž na drvu – radionica za velike i male

Ulaz na sve programe je slobodan, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Prijave za radionice do popunjena mjesta na: mirjana@emi.hr ili u Inbox FB Etnografskog muzeja Istre.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum