Festival slikovnice Ovca u kutiji u Pazinu

Šesti međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održava se u Pazinu od 13. do 17. rujna 2021. godine, a dio festivalskog programa odvija se i u Cerovlju, Tinjanu, Karojbi i Gračišću.

U petodnevnom druženju namijenjenom i širokoj publici i struci, i djeci i odraslima, bit će održani književni programi, likovne radionice ilustracija i razna predavanja o slikovnicama i čitanju.

Svečano otvorenje izložbe Dobrosava Boba Živkovića i dodjela nagrada Ovca u kutiji održat će se u LG Galeriji. Prodaja slikovnica održavat će se od 9.30 do 12 i od 17 do 19 sati na trgu. Održat će se i akcija „Slikovnica u izlogu“ gdje slikovnice stoje po izlozima grada Pazina i zadnjeg dana se dodjeljuju publici i djeci..

Želja udruge Knjiga u centru iz Zagreba i Gradske knjižnice Pazin koji organiziraju Festival, jest popularizirati slikovnicu i njezine autore te od Pazina napraviti centar slikovnice u koji će jednom godišnje dolaziti umjetnici i ljubitelji ovog visokovrijednog književnog žanra.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 4 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum