Kolektiv Škvadra predstavlja projekt „Plaža“ u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu

Umjetnički kolektiv Škvadra tijekom tekućeg tjedna u sklopu rezidencijalnog programa gostuje u Mediteranskom plesnom centru s ciljem istraživanja i rada na projektu „Plaža“. Spomenuti rad u nastajanju bit će predstavljen u petak, 3. rujna u 21 sat u Svetvinčentu.

„„Plaža“ rastvara, uvećava, pikselizira događaje koji se odvijaju na lokaciji stvarne plaže i daje im priliku da postanu dramske situacije, koreografije. Plažu nazivamo društvenom intimom, mjestom postavljanja socijalnih normi i društvenog konsenzusa u čemu otkrivamo mogućnost da svaki detalj postane prilika za plesno-dramsko oblikovanje“, piše u opisu predstave.

Projekt nastaje prema konceptu, ideji i u režiji Aleksandra Švabića, asistent režije i voditelj scenskog pokreta je Damir Klemenić. Predstavu izvode i sukreiraju Ema Kani, Gendis Putri Kartini, Margareta Firinger, Šimun Stankov, Marta Habulin, Una Štalcar-Furač i Nataša Kopeč. Glazbu potpisuje Ruaraidh Osborne, kostimografiju Mia Popovska i David Morhan, produkciju Una Štalcar-Furač. Projekt nastaje kao suradnja dvaju umjetničkih organizacija Kova i Škvadra u suradnji s Teatrom ITD, Kazalištem Kamenjak i Mediteranskim plesnim centrom.

Plaža će premijerno biti izvedena 22. i 23. rujna u Teatru &TD u Zagrebu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 5 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum