Udruga Proces: izložba Luke Pešuna u Galeriji Makina

Svečano otvorenje izložbe „Domestic“ nagrađivanog fotografa Luke Pešuna bit će održano u petak, 17. rujna u 20 sati u pulskoj Galeriji Makina, a u organizaciji udruge Proces.

„Ideja doma kao mjesta sigurnosti i zaštite unutar kojeg je nuklearna obitelj temeljna organizacijska jedinica i osnovna odrednica (još) je duboko ukorijenjena u kolektivnu svijest, a na razini pojedinca nameće se poput kakvog samoispunjavajućeg proročanstva. Svaki se pomak od ovoga obrasca u toj tradicionalnoj (patrijarhalnoj) strukturi osjeća, ako ne i nasilno artikulira, kao anomalija. Suočen s takvim nerazumijevanjem i izostankom podrške članova uže obitelji, autor je u ranoj adolescenciji formirao neku vrstu alter-ega, adaptirajući vlastiti identitet i primjenjujući autocenzuru. U odrasloj se dobi vraća unatrag, u fotografsko istraživanje prešućenog i pokušaj razrješenja trauma, iz kojega proizlazi ciklus „Domestic““, pišu Tea Kantoci i Jozefina Ćurković u opisu izložbe.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 3 = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum