14. Zlatni zub nastavlja s programom

Ovogodišnji, 14. Zlatni zub koji se održava od 19. rujna do 3. studenog u porečkom kazalištu, nastavlja s programom u srijedu, 13. listopada u 18 i 20 sati s predstavom „Vla-Vla-Vlajland Cabaret“ teatra Moruzgva u režiji Ivana Lea Lema s Ecijom Ojdanić u glavnoj ulozi.

„Kazališni kritičari, poput Tomislava Čadeža, navode da je ovo jedna od najboljih suradnji Ecije Ojdanić i Ivana Lea Leme: „Ivan Leo Lemo i Ecija Ojdanić napravili su zajedno više predstava tečajem više desetljeća, a ova je gotovo najbolja, prije svega zato što je nepretenciozna, na prvi pogled banalna, a na drugi inteligentno urnebesna.“ Vlajna je čistačica, narodna feministkinja i heroina koju je, kao i brojne naše sunarodnjake, sudbina odvela u Njemačku. Na toj avanturi nije joj sasvim jednostavno jer Vlajna je puna predrasuda što je dovodi u različite kulturološke sukobe. U tom ratu protiv same sebe i svijeta čije sablje sijeku sve što strši, Vlajna se zdravim razumom i ljubavlju uzdiže iz mentalitetskog kamenjara i uspijeva postići emancipaciju“, piše u opisu predstave.

U srijedu, 20. listopada u 20 sati, igrat će predstava „Savršeni partner“ u produkciji Teatra Gavran. Mlada poslovna žena Tina nezadovoljna svojim dugogodišnjim partnerom javlja se na natječaj znanstvenice Barbare koja je konstruirala savršenog muškarca androida o kakvom sanja svaka žena. Kako izgleda odnos suvremene žene i “savršenog muškarca”? Odgovore donose Ana Vilenica, Sven Jakir i Kristina Krepela u predstavi Savršeni partner.

U četvrtak, 28. listopada u 20 sati, u Istarskoj sabornici, Nika Ivančić donosi monodramu „Cabaret Valeska“ u režiji Edvina Liverića koja se poigrava s elementima dramskog i plesnog teatra, te cabareta. Izvedbom se dočarava život i djelo Valeske Gert, nekoć slavne glumice, plesačice i svojevrsne pionirke performansa. Nika Ivančić plesom, pjesmom i glumom uranja u atmosferu cabareta prošlog stoljeća, a dramski tekst predstavlja nam život ove umjetnice na eksplozivan i nekonvencionalan način – upravo onako kako ga je i živjela.

U srijedu, 3. studenog u 20 sati, 14. Zlatni zub zatvorit će Josipa Anković i Josip Ledina u autorskoj predstavi produkcije Teatra Exit pod prigodnim nazivom „Fešta“. Prisjećajući se svojih ljubavnih početaka Josipa i Josip vode publiku kroz kratku povijest svojeg odnosa, prepunog uspona i padova. Pričajući svoju priču upadaju u najrazličitije, ali vrlo prepoznatljive zamke zajedničkog života, no onu najveću zamku postavit će jedno drugome upravo pred publikom. Ismijavajući ljubavne, bračne i rodne odnose „Fešta“ rastvara brojne stereotipe kojih često nismo ni svjesni, ali svoju kritičku oštricu usmjerava i na društvo koje jedino priznaje zakon braće i kumova.

Zbog ograničenog broja posjetitelja ulaznice je moguće isključivo kupiti na internetskom rezervacijskom sustavu (www.rezervacije-poup.hr) ili na blagajni Učilišta (052 887 223) u radnom vremenu: od četvrtka do subote, od 17 do 20 sati te na dan predstave od 18 sati. 14. Zlatni zub, festival komedije i smijeha, održava se uz potporu Grada Poreča, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Turističke zajednice grada Poreča i Valamar Riviere.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 4 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum