Izložba „PRIJELAZI / PREHAJANJA“ u Galeriji Društva arhitekata Istre

Manifestacija “Dani arhitekture u Istri 2021” nastavlja se izložbom studentskih arhitektonskih projekata za razvoj Pule “Prijelazi / Prehajanja”. Autori izložbe su polaznici seminara prof. Maruše Zorec na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. Izložba se otvara u petak, 22. listopada u 19 sati u galeriji Društva arhitekata Istre (Smareglina 1) u Puli.

“Grad u sebi nosi memoriju. Kako možemo s njom živjeti i kako je možemo uključiti u budućnost?”

Studenti Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani tijekom studijske godine 2018./2019. otkrivali su Pulu, njene povijesne slojeve, tajne, zaboravljene prostore, tradicije i znanja.

Svoje prijedloge za razvoj Pule saželi su u tri teme: otkrivanje i prezentacija arheoloških slojeva rimske Pule s interpolacijom novog javnog i stambenog programa, obnova austrijskih vojnih utvrda koje poput spomenika utopljenih u krajobrazu postaju dio zelenog gradskog sustava te obnova napuštenih vojnih i lučkih područja i njihovo povezivanje na postojeće javne prostore grada. Prijedlozi pokazuju kako memorija nekog mjesta ostaje zapisana u prostoru, kako se preko njega zapisuje u ljude i s njima putuje u budućnost.

Izložba ostaje otvorena do 12. studenog svakim radnim danom od 17 do 20 sati. Organizatori izložbe su Sveučilište u Ljubljani, Arhitektonski fakultet i Društvo arhitekata Istre.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum