Novi Ogrestin film u kinima

Tijekom ovog tjedna u hrvatska kina dolazi „Plavi cvijet“, redatelja Zrinka Ogreste, sigurno najbolji ovogodišnji domaći film, razvikanoj „Murini” unatoč.

Riječ je o priči koja se bavi sredovječnom junakinjom (Vanja Ćirić), razapetom između kćeri tinejdžerke (Tea Harčević), naporne majke (Anja Šovagović Despot) i bivšeg supruga (Nikša Butijer). Ogresta je režirao još jedan film u svom nenametljivom stilu i s velikom dozom empatije prema filmskim likovima, jedan mali film o malim ljudima, kako se uobičajeno kaže, ali u cjelini vrlo iskren, dojmljiv i dobro napravljen.

Osim neospornog redateljskog znanja i nadahnuća, film je obogaćen i nizom dojmljivih glumačkih izvedbi. Sve ovo prepoznao je i međunarodni žiri ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, koji je dodijelio „Plavom cvijetu“ najvažnije nagrade (Velika zlatna arena za najbolji film, Zlatna arena za režiju). Film je tijekom ove godine prikazivan i na međunarodnim filmskim festivalima (Moskva, Palića, Vukovar, Haifa).

 

Elvis Lenić

Leave a Reply


+ 8 = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum