Poziv za sudjelovanje na Interaktivnoj radionici „Interkulturalnost i interkulturni dijalog“ u DC-u Rojc

Operacija Grad i Savez udruga Rojca pozivaju sve zainteresirane na interaktivnu radionicu „Interkulturni dijalog“. Radionica će se održati u utorak, 26. listopada od 10 do 15 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.

“Interkulturni dijalog definira se kao otvorena i puna poštovanja razmjena pogleda između pojedinaca i između grupa različitog porijekla i različitih etničkih, kulturnih, religijskih i jezičnih tradicija koja se vodi u duhu međusobnog razumijevanja i uvažavanja”, a interkulturalnost je vrijednost koja se može kvalitetno utkati u programe jednog društveno-kulturnog centra.

Za graditi kvalitetne interkulturne odnose, doprinositi kulturnom pluralizmu ali i graditi društvo jednakosti želimo širiti spektar organizacija i aktivnosti. Ako dolazite iz organizacija u kulturi ili onih koje se bave inkluzijom, demokratizacijom, ljudskim pravima, rade s manjinama ili pak solidarnom ekonomijom i okolišem – pridružite nam se da zajedno vidimo kako doprinijeti  interkulturalnosti Rojca i grada.

Radionicu vodi Iva Zenzerović iz Centra za mirovne studije iz Zagreba, a organizirana je u sklopu projekta Kulturna politika odozdo – Od dobrih praksi društveno-kulturnih centara do održivog okvira za sudioničko upravljanje.

Broj mjesta ograničen je na 15 polaznika te sve zainteresirane molimo da svoj dolazak potvrde na mail info.surojc@gmail.com ili broj telefona 092 282 1012 do 25. listopada.

“Projekt Kulturna politika odozdo – Od dobrih praksi društveno-kulturnih centara do održivog okvira za sudioničko upravljanje je podržan sa € 159.174 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.”

Izvor

Leave a Reply


2 + = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum