Poziv za volontiranje u Trieru

rok: 20.10.2021

Njemački Grad Trier raspisao je poziv za volontera koji želi sudjelovali u aktivnostima gradske uprave Grada Triera, točnije, u aktivnostima odjela za bratimljenje gradova. Pula i Trier pobratimljeni su već 50 godina te se tim povodom prvi volonteri u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti u Trieru traže baš iz Pule. Volontiranje je dugoročno u trajanju od 9 ili 10 mjeseci, a početak volontiranja bio bi listopad ili studeni 2021. godine. Savez udruga Rojca je akreditirana organizacija te će pomoći Gradu Trier pri traženju i spajanju volontera i pružat će podršku volonteru za vrijeme trajanja volonterskog staža.

Stoga se pozivaju mladi od 18 do 30 godina koji žele znatno pridonijeti društvu i aktivno iskazivati solidarnost da sudjeluju u ovoj neprocjenjivoj prilici koja će im omogućit stjecanje iskustava i razvoj novih vještina. Svoje motivacijsko pismo i životopis na hrvatskom i engleskom jeziku potrebno je poslati na mail evs.surojc@gmail.com zaključno do 20. listopada 2021. godine.

Poželjno je da volonter ima osnovno znanje njemačkog jezika, ali bi trebao pokazati i spremnost za sudjelovanje na tečaju njemačkog jezika.

Nisu potrebna posebna prethodna znanja ili kvalifikacije, međutim volonter bi trebao biti zainteresiran za političke teme, gradsku organizaciju i administraciju, građanski angažman i demokratske procese. Volonter bi također trebao pokazati interes za Europu i za teme poput međunarodne suradnje, međunarodnih pitanja i međunarodnih događaja. Otvorenost prema (međunarodnim) akterima i zadacima, interes za komunikacijom i suradnjom unutar europskog prostora, samoinicijativa te komunikativnost zasigurno su prednosti.

Volonter će biti odabran uzimajući u obzir načela Europskih snaga solidarnosti poput jednakog tretmana, jednakih mogućnosti, nediskriminacije.

Više informacija pronađite na ovoj poveznici.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum