Tribina „Položaj kulture u razvoju grada Pule“ u pulskom Circolu Zajednice Talijana

Tribina „Položaj kulture u razvoju grada Pule“ bit će se održana u utorak, 23. studenog u 13 sati u pulskom Circolu Zajednice Talijana, a u sklopu programa „Kreativna jesen u Istri“.

Svoj su dolazak na tribinu potvrdile Lena Radunić, p.o. Gradonačelnika pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule i Anja Ademi, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Grada Pule, a razgovor će voditi Irena Boljunčić Gracin.

„Tribinom želimo otvoriti dijalog djelatnika/ca u kulturi, umjetnika/ica i ostalih zainteresiranih građana/ki s predstavnicima/cama vlasti, nositelja/ica odluka i kulturnih politika u Gradu Puli. Nova vlast donosi i novu viziju, a kako će kulturne politike utjecati na razvoj kulturnog sektora, posebice vaninstitucionalne kulturne scene i očekuje li nas uskoro izrada nove Kulturne strategije Grada koja će doprinijeti razvoju kulture i urbanom razvoju Grada; na koji će se način financirati kultura, tko će i kako o tome odlučivati, neke su od tema o kojima ćemo raspravljati s predstavnicama vlasti“, navode organizatori.

 Tribinu organiziraju udruga Čarobnjakov šešir i HUIU – Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 4 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum