„Čelične magnolije“ u Istarskom narodnom kazalištu

Predstava „Čelične magnolije“ Roberta Harlinga u režiji Renate Carola Gataca iz programa „Zajc u INK“ na rasporedu je u subotu, 22. siječnja u 19 sati u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula.

U predstavi igraju: Judita Franković Brdar/Jelena Lopatić, Ivna Bruck/Romina Tonković, Biljana Lovre, Aleksandra Stojaković Olenjuk/Ana Marija Brđanović, Leonora Surian Popov i Olivera Baljak.

„Dramatična i komična, emotivnija no što očekujete, predstava je to koja slavi podršku i poticaj žene ženi, veze između prijateljica, majki i kćeri. Recepti, savjeti i tračevi, smijeh, želje i snovi, teška vremena – sve to prolaze zajedno, a najlakše je te trenutke podijeliti u frizerskom salonu gdje je radnja smještena. U pametnim, živopisnim dijalozima punim dosjetki i obrata, ove žene nisu plitke i nisu karikature, one su jake, stvarne ličnosti s mnogo slojeva, a pratimo ih kroz dulji vremenski period. U drami nastaloj prema istinitoj priči nema muških likova, no stalna su tema razgovora, a Harlingtonove junakinje su „magnolije“ različitih godišta i socijalnih statusa kao što je i publika koju iščekujemo u gledalištu“, piše u opisu predstave.

Zbog bolesti članova ansambla predstave „Ružno pače“, otkazuju se izvedbe najavljene za srijedu 19., četvrtak 20. i petak 21. siječnja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 3 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum