“IZlog_0.1” – intermedijalni radovi Soundpainting platforme u Dnevnom boravku Rojca

Projekcija intermedijalnih radova Soundpainting platforme Pula „IZlog_0.1“ bit će održana u petak, 14. siječnja u 19 sati, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, a nakon projekcije bit će održan i razgovor s autorom projekta Nevenom Radakovićem.

Program:

  1. ORKESTRACIJA PROSTORA _0.0 (trajanje: 5′)

Autor i montažer video rada: Davor Sanvincenti

Autor koncepta: Neven Radaković

Autori i izvođači glazbe: Alen Sinkauz, Neven Radaković, Nenad Sinkauz, Luka Žužić, Tena Novak Vincek, Nenad Kovačić

Plesna umjetnica: Ivana Vojnić Vratarić

Tonski snimatelj: Hrvoje Pelicarić

Video snimatelj: Ivan Dobran

Produkcija: Neven Radaković – Soundpainting platforma Pula, udruga Rondo Histriae, U. O. “P137”

“ORKESTRACIJA PROSTORA_0.0” je intermedijalni rad u nastajanju, produciran u sklopu “Ciklusa intermedijalnih, multidisciplinarnih i radiofonskih performansa” (2021.) kojeg organizira udruga RONDO HISTRIAE.

  1. DADa_NENe: kako nešto pretvoriti u ništa bez da izgubi ono nešto (trajanje: 15′)

Autori koncepta i izvođači: Marko Vojnić, Ivana Vojnić Vratarić, Neven Radaković

Koautor i montažer: Danilo Lola Ilić

Koautor i video snimatelj: Ivan Dobran

Autor glazbe i izvođač: Neven Radaković

Produkcija: Ivana Vojnić Vratarić, Neven Radaković – Soundpainting platforma Pula, udruge Rondo Histriae i BukaNoise

dav

“DADa_NENe: kako nešto pretvoriti u ništa bez da izgubi ono nešto” je intermedijalni rad koji je nastao u koprodukciji sa Ivanom Vojnić Vratarić i udrugom BukaNoise, kao dio “Ciklusa intermedijalnih, multidisciplinarnih i radiofonskih performansa” (2021.).

  1. DUM SPIRO (trajanje: 7′)

Autori: Dejan Štifanić, Neven Radaković, Marko Grbac Knapić

Autori video matetijala: Dejan Štifanić, Neven Radaković

Video snimatelji: Dejan Štifanić, Neven Radaković

Autor glazbe i izvođač: Neven Radaković

Stručni suradnik i tehnička potpora: Marko Grbac Knapić

Produkcija: Neven Radaković – Soundpainting platforma Pula, udruge Rondo Histriae, Studio Kapula i Armazonex

“DUM SPIRO” je audio-vizualna poema producirana u sklopu “Ciklusa intermedijalnih, multidisciplinarnih i radiofonskih performansa” (2021.) kojeg organizira udruga RONDO HISTRIAE, a kao rezultat umjetničkog istraživanja “Grafospekcije” i radionice intermedijalne kompozicije “Tandem“ provedene i sklopu projekta „R.O.J.C.:Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“.

“IZlog” je projekt predstavljačko-izložbeno-izlagačke djelatnosti Soundpainting platforme Pula. Ideja je predstaviti radove, artefakte, akcije i zapise umjetnika koji kroz platformu istražuju mogućnosti širenja granica vlastitog medija, te prezentirati radove nastale u sklopu različitih istraživačkih, rezidencijalnih i produkcijskih djelatnosti Soundpainting platforme Pula. Cilj: razvoj publike i umrežavanje autora u kontekstu novih intermedijalnih i multidisciplinarnih projekata Soundpainting platforme Pula, te poticaj za nova istraživanja, rezidencije i produkcije, kao i angažman novih umjetnika na polju eksperimentalnih i inovativnih umjetničkih praksi.

Organizacija događaja: udruga Rondo Histriae, Savez udruga Rojca. Autor projekta “IZlog”, producent, organizator, kurator i voditelj: Neven Radaković. Program je organiziran uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite od pandemije virusa COVID-19. Ulaz je ograničen na 15 osoba te je potrebna prijava putem maila: info.surojc@gmail.com. Ulaz samo uz predočenje EU COVID potvrde.

Uz financijsku potporu: Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pula, Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Ministarstva kulture i medija RH-a i Zaklade “Kultura nova”.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 3 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum