Izložba „Izolacija / Svjetlo i sentiment“ u galeriji HUIU

Otvorenje izložbe studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod nazivom „Izolacija / Svjetlo i sentiment“ bit će održano u četvrtak, 27. siječnja u 19 sati u pulskoj galeriji HUIU.

Izloženi radovi grupe kolegija Crtanje i slikanje, radovi su prve i druge godine preddiplomskog studija. Nastali su u doba lockdowna, izolacije i online nastave, pa je time i izolacija bila glavna okosnica ovog zadatka. Cilj ovakvih zadataka je samostalno kreativno izražavanje na samom početku studija uz vodstvo mentora sa razlikom što je zadatak tokom pandemije imao još jednu svrhu a to je rasterećivanje studenata od eventualno nakupljenih emocija tjeskobe i osamljenosti. I tako je ovom prilikom predstavljeno četrdesetak od stotinjak realiziranih radova.

Nastava se tokom akademske godine izvodila redovito, no zadatci su bili zahtjevniji a rad sa studentima intenzivniji kako bi se nadoknadila nemogućnost održavanja kontaktne nastave. Time je rad i studentima i profesorima bio intenzivniji i dugotrajniji, no rezultat na primjer na drugoj godini studija je jedna od najboljih crtaćih generacija koje pamtim, što je iznenadilo i mene jer nisam točno znala kakav ishod da očekujem. Odabir tehnike bio je slobodan, s mogućnošću odabira svjetla kao dodatnog kreativnog elementa odnosno princip lightboxa.

Izložba traje do 2. veljače i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati. Radi strogog poštivanja svih epidemioloških mjera, službeno otvorenje izložbe predviđeno je izvan HUiU galerije, na parkingu “preko puta”. Zbog ograničenog broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u prostoru izložbe, publika je u galeriji raspoređena u grupe po 5 ljudi.

Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Zaklade Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum