Lena Radunić nova pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule

„Plan je kreirati realne i održive kriterije za razvoj kulture grada“

• Nakon provedenog postupka iz Javnog natječaja za imenovanje pročelnika upravnih tijela Grada Pule gradonačelnik Filip Zoričić donio je rješenja o imenovanju novih pročelnika, a među njima je i nova pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva – Lena Radunić. Pročelnicu Radunić zamolili smo za kratku izjavu, a prvo pitanje koje smo joj postavili je kako je zadovoljna tijekom i ishodom natječaja na što je taksativno odgovorila:

– Natječaj je dio procedure koji se provodi po Zakonu i nakon provedenog natječaja Gradonačelnik je meni dao povjerenje i potpisao Rješenje.

Od pročelnice Radunić smo htjeli doznati i koji će biti njeni prvi koraci na tom radnom mjestu:

– Prvog dana raspisali smo Javni poziv za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pule u 2022. godini u ukupnom iznosu od 6.735.000 kuna. Strateško usmjerenje razvoja kulture grada temelj je za definiranje budućih aktivnosti. Ovoga tjedna započele su predradnje u procesu izrade novog strateškog dokumenta. Plan je ispitati potrebe u lokalnoj zajednici, kapacitete i mogućnosti, razgovarati sa dionicima koji kreiraju kulturnu ponudu te na temelju cjelovite analize stanja i raspoloživih resursa definirati strateške smjernice i ciljeve u narednim godinama, izjavila je Radunić.

Ona je dodala da će razgovarati sa stručnim povjerenstvima i članovima kulturnih vijeća u svezi redizajna programa javnih potreba. Plan je kreirati realne i održive kriterije za razvoj kulture grada, izraditi jasne ciljeve koje grad želi postići u području razvoja kulture, definirati strateški važne kapitalne projekte i provesti detaljnu analizu rada ustanova u kulturi.

– Potrebno je uspostaviti intersektorsku i međusektorsku suradnju slobodnih umjetnika, neprofitnih organizacija i ustanova te stvoriti sinergiju među akterima koji će kreirati zajedničke projekte s ciljem obogaćivanja kulturne ponudu i razvoja grada. Kultura mora biti jedan od ključnih generatora razvoja Pule i smatram da za to imamo veliki potencijal. Pred nama je puno posla, veselim se novim izazovima i pozivam sve aktere kulturne scene grada na suradnju u ostvarenju zajedničkog cilja, da Pulu učinimo ljepšim i boljim mjestom za život i rad, izjavila je Radunić za naš portal na kojem će uskoro biti objavljen i opširan razgovor s novom pročelnicom

Tekst i fotografija Boris VINCEK

Leave a Reply


+ 1 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum