Objavljen poziv za prijave za nagrade Novog europskog Bauhausa

rok: 28.02.2022

U sklopu programa Novi europski Bauhaus – ekološki, gospodarski i kulturni projekt koji objedinjuje komponente dizajna, održivosti, dostupnosti, cjenovne pristupačnosti i ulaganja s ciljem provođenja europskog Zelenog plana, objavljen je poziv za prijave za nagrade na koji se mogu se prijaviti pojedinci i organizacije (teritorijalna uprava, nositelj ili organizator projekta itd.).

Dopuštene su zajedničke prijave nekoliko pojedinaca ili nekoliko organizacija. U prijavnom obrascu potrebno je objasniti ulogu svakog podnositelja prijave ili subjekta u tom projektu.

Postojeći projekti (skupina A) ili koncepti/ideje (skupina B) opisuju se u detaljnim prijavnim obrascima ovisno o tome koja se skupinu odabere pri podnošenju prijave. U prijavnom obrascu potrebno je detaljno navesti kako ogledni primjer, odnosno prijavljeni projekt/koncept predstavlja tri glavne vrijednosti na kojima se temelji inicijativa za novi europski Bauhaus te analizu njegove inovativne dimenzije. U skupini B kandidati moraju detaljno navesti korake koje predviđaju za daljnji razvoj ili provedbu koncepta ili ideje.

Prijave se mogu podnijeti samo za jednu kategoriju i jednu skupinu. Jedan podnositelj prijave može podnijeti više prijava sve dok se one odnose na drukčiji ogledni primjer ili koncept/ideju. Podnositelj prijave ne smije podnijeti više prijava koje se odnose na isti primjer ili koncept/ideju pod drukčijom kategorijom ili skupinom.

Prijave za potkategoriju „Zvijezde u usponu novog europskog Bauhausa” mogu podnijeti pojedinci ili skupine pojedinaca u dobi do 30 godina na zadnji datum ovog poziva – 28. veljače 2022.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum