27. Književni susret Badavca

27. Književni susret Badavca pod geslom “Odsjaj nerazorive pjene” bit će održan u nedjelju, 29. svibnja s početkom u 17 sati, na izvoru žive vode Badavca kraj Rapavela.

Ovaj pitoreskni kraj, za koji se vežu mnoge usmene predaje i znamenja, nanovo će, po dvadeset i sedmi put, okupiti pjesnike, prozaiste i sve ljubitelje lijepe riječi. Književnici sudionici koji će ove godine svoje radove predstaviti su: Vanesa Begić, Mate Ćurić, Nada Galant, Marko Gregur, Stanislav Habjan, Vjekoslava Jurdana, Vlatko Majić, Tomislav Milohanić – Slavić i Antun Milovan.

Druženje će biti obogaćeno nastupom kantautora Branislava Branka Ostojića, učenice Mirjam Trogrlić, ovogodišnje dobitnice porečke Nagrade Laurus nobilis, svirača iz Kumpanije Kosirići Tinjan i literarne skupine OŠ Jože Šurana.

Pokrovitelji književnog susreta Badavca su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te općine Karojba, Višnjan i Tinjan, organizator je Društvo hrvatskih književnika – Istarski ogranak, a suorganizator Gradska knjižnica Poreč.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum