Art Forum s Brankom Gulinom u Gradskoj radionici

Art Forum s umjetnikom Brankom Gulinom koji će izložiti svoje skulpture bit će održana u subotu, 28. svibnja u podne u pulskoj Gradskoj radionici. Tema Art Foruma je šamanizam i umjetnost. Kroz živu prezentaciju umjetničkog djela, sugovornici Art Foruma razmotriti će iskonski odnos rituala i umjetnosti.

Uz umjetnika Branka Gulina, u Art Forumu sudjelovati će povjesničarka umjetnosti  Anica Franjul i lokalni iscjelitelj Čerim Krasnići. Art Forum moderira umjetnik Marjan Sinošić.

Art Forum ciklus je događanja u Gradskoj radionici namijenjen svima onima koji žele produbiti spoznaju u umjetnosti i kroz umjetnost.

Zašto nam je umjetnost važna; Što nam znači; Kako interpretirati i osjetiti umjetničko djelo; Kako se umjetnost referira na našu materijalnu i duhovnu stvarnost i mnoga druga pitanja, biti će teme razgovora.

Art Forum  stvara specifičan prostor filozofije prakse koja na inovativan način, interdisciplinarno i neposredno ostvaruje aktivnu komunikaciju s publikom, produbljuje spoznaju i odnos prema stvarnosti te uspostavljaju nove forme umjetničke kritike (ready made).

Branko Gulin je diplomirao je politologiju i muzeologiju i radio je kao kustos Grafičke zbirke u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, kao kustos u  Muzeju narodne revolucije Istre (sadašnjem Povijesnom i pomorskom muzeju) i kao ravnatelj Muzeja Grada Rovinja. Dvanaest godina proveo je u SAD-u gdje je radio kao asistent u ljevaonici umjetnina i likovnoj radionice akademskog kipara i majstora lijevanja bronce Nicolasa Legerosa. Stekao je iskustva u rangu majstora lijevanja umjetnina u bronci. Sudjelovao je u više od stotinu samostalnih i grupnih izložbi.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Art Forum ostvaruje se uz financijsku potporu Ministarstva kulture.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum