Do ciacole con Dino Pešut u pulskom Circolu Zajednice Talijana

Manifestacija „Proces 2022“ nastavlja s programom „Do ciacole con…“ koji će se održati u subotu 21. svibnja u pulskom Circolu, točnije, u Caffe baru Circolo 17, s početkom u 20 sati.

Gost programa je Dino Pešut, nagrađivani hrvatski pisac, dramaturg i dramatičar, a s njim će Ana Bačić i Jan Franjul razgovarati o queer književnosti, pitati se postoji li ona uopće, kolika je vidljivost pripadnika LGBTIQ+ zajednice i njihovih života, i je li ta vidljivost dovoljna za promjene. Razgovarat će se i o Pešutovom radu, osvrnuti se na književne teme, ali i preporučiti publici što čitati. Kao i uvijek, pozivamo publiku da se u razgovor uključi s pitanjima i komentarima. Program će se također uživo prenositi na Facebook stranici udruge Proces, a snimka razgovora emitirat će se na Radio Rojcu.

Dino Pešut rođen je u Sisku 1990. godine. Diplomirao je dramaturgiju pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Drame su mu postavljane u mnogim kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nagrade Marin Držić Ministarstva kulture za drame: L.U.Z.E.R.I., (Pret)posljednja panda ili statika, Veliki hotel Bezdan, Stela, poplava, Olympia Stadion te Granatiranje. Osvojio je nagrade Deutschen Jugentheaterpreis te nagradu Heartefakt fondacije za najbolji suvremeni socijalno angažirani tekst. Polaznik je rezidencijalnog programa za nove dramatičare u kazalištu Royal Court u Londonu. Drame su mu prevedene na engleski, njemački, francuski i poljski jezik.

„Proces 2022“ cjelogodišnja je manifestacija koju organizira Proces – udruga za promicanje queer kulture i LGBTIQ+ prava, a u sklopu koje će u Puli, na različitim lokacijama, biti organizirano više događanja kojima će se publici predstaviti queer umjetnice i umjetnici. Organiziranjem manifestacije „Proces 2022“ započinje se s procesom senzibiliziranja javnosti i povezivanja u sigurnim prostorima. Umjetnost organizatori koriste kao snažan alat aktivizma te potiču empatiju koja je neophodna za postizanje socijalne pravde.

Program „Proces 2022“ realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 5 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum