Festival poljskog filma „Visla“ u Kinu Valli od 22. do 24. svibnja

Festival poljskog filma u suorganizaciji s Poljskom kulturnom udrugom Polonez iz Splita i Zakladom Wspieram iz Poljske održavat će se od 22. do 24. svibnja u pulskom Kinu Valli. Peto izdanje ovog festivala obilježit će se, izuzev u Puli, još u tri grada: Splitu, Rijeci i Varaždinu.

Festival otvara „Povratak u te dane“ (r. Aksinowicz), film o četrnaestogodišnjem Tomeku čiji se otac neočekivano vraća kući nakon što je s obiteljskom ušteđevinom pobjegao u SAD. Kako vrijeme odmiče, Alek se bori s jakom ovisnošću o alkoholu koja postupno uništava Tomekovu obitelj i njegovo djetinjstvo. Sljedeći dan je na rasporedu urnebesna komedija „Roditelji“ (r. J. Michalczuk), koja je osvojila nagradu publike na Vancouver Film Festivalu prošle godine, crnohumorna priča o vjenčanju otkazanom u zadnji čas, no roditelji para odlučuju da se domjenak ipak mora održati. U povodu 100. godišnjice rođenja istaknutog poljskog redatelja Jerzyja Kawalerowicza, Festival zatvara jedan od najpoznatijih poljskih klasika „Noćni vlak“. Riječ je o melodrami s elementima misterije i trilera, a prikazuje susret muškarca i žene u vlaku, dok policija traga za odbjeglom ubojicom.

Filmovi će se prikazivati od 22. do 24. svibnja u 19 sati, a cijena ulaznice iznosi 15 kuna po filmu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum