Inovativni kreativni laboratorij – novi međusektorski program kreativne EU

U suradnji s Deskom Kreativne EU pri Ministarstvu kulture i medija, IKA-Istarska kulturna agencija organizira predstavljanje trenutno dva otvorena natječaja u okviru Međusektorskog potprograma – Inovativni kreativni laboratorij i Novinarsko partnerstvo. Predstavljanje će se održati u polivalentnom prostoru BLOK Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika, u petak, 3. lipnja s početkom u 10 sati.

Međusektorski program obuhvaća djelovanja u svim kulturnim i kreativnim sektorima (uključujući i audiovizualni) s ciljem poticanja međusektorskih suradnji i inovacija, te djelovanja u sektoru informativnih medija.

Predstavnici/e Deska Kreativne EU pri Ministarstvu kulture,  predstavit će oba programa, pozive, postupak prijave, a zainteresirani/e će moći postaviti pitanja i savjetovati se s predstavnicima Deska o aktivnostima koje je moguće financirati putem poziva.

Tko se može prijaviti?:

Na program Novinarsko partnerstvo mogu se prijaviti neprofitne, javne ili privatne medijske kuće (uključujući pisani / internetski tisak, radio / podcaste, TV itd.), kao i druge što uključuje medijske udruge, nevladine organizacije, novinarske fondove, organizacije za osposobljavanje fokusirajući se na medijske profesionalce.

Na Kreativni inovativni laboratorij mogu se prijaviti pravni subjekti (privatni ili javni) koji djeluju i registrirani su na području država koje sudjeluju u Programu. Partnerski konzorcij mora biti sastavljen od minimalno 3 partnera iz minimalno 2 različite zemlje te treba predstavljati raznolik raspon stručnosti u nekoliko kulturnih i kreativnih sektora, uključujući audiovizualni.

Program:

10:00 Registracija

10:15 Predstavljanje programa Kreativna Europa

11:00 Predstavljanje Funding and Tender Opportunities portala (FTOP)

11:15 PAUZA – umrežavanje uz kavu

(dijeljenje u dvije skupine: Inovativni kreativni laboratorij & Novinarsko partnerstvo)

11:30 – 12:30 Skupina 1: Inovativni kreativni laboratorij (online)

11:30 – 12:30 Skupina 2: Novinarsko partnerstvo

Zbog prostornih ograničenja i kvalitetnije pripreme, prijave su OBAVEZNE putem poveznice: https://forms.gle/oTMPU6N4k1KFfqaJA.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum