Ivica Prtenjača gost književnog susreta „Na baštionu“ u Buzetu

Književni susret “Na baštionu” došao je do svog 16. izdanja na kojem će gostovati Ivica Prtenjača. Susret će se održati u četvrtak, 19. svibnja u 19 sati, u Zavičajnom muzeju u Buzetu.

Ivica Prtenjača je višestruko nagrađivani hrvatski književnik rođen u Rijeci 1969. godine, koji živi i radi u Zagrebu. Nedavno je ovjenčan godišnjom nagradom Vladimir Nazor na području književnosti koje dodjeljuje Ministarstvo kulture, a osim toga izdvojit ćemo nagradu VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman 2021. za posljednji roman Sine, idemo kući. Istu nagrado je dobio i za roman Brdo. Uz romane Dobro je, lijepo je, Tiho rušenje i Plivač, Prtenjača je najpoznatiji po pjesništvu s kojim je ušao u književnost. Prva mu je zbirka bila Pisanje oslobađa, a posljednja Tišina i njezine olovke. Uređuje i vodi dvije emisije na Trećem programu Hrvatskog radija, Metafora i Moj izbor. Također, surađivao je kao gost komentator u emisiji Nedjeljom u dva.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum