Izložba Barbare Cetina „Upoznaj samoga sebe“ u HDLU Galeriji

Otvorenje samostalne izložbe Barbare Cetina naziva „Upoznaj samoga sebe“ bit će održano u srijedu, 25. svibnja u 20 sati, u pulskoj galeriji HDLU-a Istre. Radovi će se moći razgledati do 20. lipnja.

„Ciklus radova nastalih u vremenskom periodu od sedam godina predstavljaju umjetnost kao medij i sredstvo komunikacije umjetnice sa samom sobom, ali i sa svijetom koji nas okružuje. Svima je poznato kako umjetnik u svaki rad utka dio sebe, ali koje lice će pokazati? Veselo i dopadljivo svima ili ono lice koje je neistraženo, koje možda ne (pre)poznaje niti umjetnik sam? Već kroz prve radove dalo se naslutiti kako prilikom stvaranja boje nestaju i blijede, a u fokus dolazi slojevitost, reljefnost, redanje pojedinih elemenata prikupljenih iz nereda.

„Umjetnost ovdje daje odgovor na vlastito unutarnje pitanje – zašto me privlači kaos? Staro, odbačeno, izgužvano, požutjelo – fragmenti odbačene povijesti koji u sebi imaju već upisano značenje koji će činiti novu cjelinu, novi sklad nesavršenih jedinica. Ponekad cjelina predstavlja sintezu sastavljenu od kolaža (naizgled) nespojivih predmeta, koji na koncu stvaraju sinergiju, novi smisao i novi život“, piše autorica u opisu izložbe.

Snimke otvorenja i postava izložbe bit će dostupne na internetskim platformama HDLU-a Istre.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum