Izložba Mercedes Bratoš „Labia Magica“ u MMC galeriji Grada Umaga

Izložba Mercedes Bratoš naziva „Labia Magica“ bit će otvorena u petak, 27. svibnja u 20 sati u . Izložba ostaje otvorena do 16. lipnja.

 

Umjetnica će izložiti odabir recentnih radova većih formata, realiziranih u periodu 2015.-2022. , u tehnici akril na platnu /kombinirana tehnika, na kojima plijeni specifičnim figurativno-apstraktnim stilom, izazivajući pozornost s jedne strane svojim magičnim narativima i motivima koji izviru iz svijeta nadrealnoga i fantastičnoga, a s druge strane svojom snažnom, ekspresivnom bojom i dinamičnom gestom, koje su iskaz pokrenutih emocija, zanosa i unutarnjih energija.

Kustosica izložbe je Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum