NAKON 35 GODINA NEPREKIDNOG DJELOVANJA HDLU ISTRE TRAŽI NOVE IZVORE FINANCIRANJA

„Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre je nažalost, kao i mnogi drugi, ove godine zakinut za financiranje od strane Grada Pule i to za skoro 50 posto u odnosu na prethodne godine. Sredstva koja smo dobili nisu nam dostatna za rad, za sve troškove koje u provedbi naših projekta moramo namiriti. Da bismo zadržali kvalitetu i podigli je na još viši nivo te uspješno nastavili promovirati naše članove i vizualnu umjetnost u Istri, potrebna su nam dodatna financijska sredstva“, navodi se u objavi na službenoj Facebook stranici HDLUI-a.

Zaključak je to Izborne skupštine udruge održane u travnju ove godine na temelju kojeg je Upravni odbor udruge donio neizbježnu odluku: „Nužno je pokrenuti inicijativu kojom će se, uz angažman svih članova, pokušati pronaći sredstva koja će osigurati nastavak i neometano provođenje projekata naše udruge.“

Osmislili su stoga projekt uz pomoć kojeg će svaka fizička i pravna osoba koja donira udrugu dobiti poklon – rad umjetnika koji su se odazvali i ponudili jedan svoj rad za pomoć udruzi.

Iz HDLU-a pozivaju sve zainteresirane građane i tvrtke koji žele potpomognuti njihov rad da im se jave na službenu e-mail adresu istrehdlui2020@gmail.com.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum