Predstavljanje knjige Drage Hedla „77 tužnih humoreski za ugodno poslijepodne“

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Ogranak HND-a u Istarskoj županiji organiziraju predstavljanje knjige istraživačkog novinara, scenarista i romanopisca Drage Hedla „77 tužnih humoreski za ugodno poslijepodne“ koje će biti održano u petak, 27. svibnja, u 18 sati, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.

O knjizi, novinarstvu i drugim temama s autorom će razgovarati Chiara Bilić, predsjednica Ogranka HND-a Istarske županije i Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Istraživački novinar Drago Hedl već dugi niz godina predstavlja ono najbolje od novinarske profesije. Kao novinar i urednik radio je u redakcijama Glasa Slavonije, Slobodne Dalmacije, Novog lista, Feral Tribunea i Jutarnjeg lista. Sada je novinar portala Telegram.hr.

Hedl je surađivao s uglednim svjetskim novinama i časopisima poput britanskog Guardiana i američkog Timea. Za svoj istraživački rad nagrađen je s više domaćih i međunarodnih nagrada. HND-ovu nagradu za životno djelo Otokar Keršovani dobio je 2015. godine. Hedl je autor nekoliko sjajnih romana, a hvaljena serija Dalibora Matanića “Šutnja” koja je nedavno emitirana na HRT-u, snimljena je prema njegovoj kriminalističkoj trilogiji. Član je Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog društva pisaca.

O Hedlovom novinarskom putu i novinarstvu danas razgovarat ćemo i s Brankom Mijićem, bivšim glavnim urednikom Novog lista i potpredsjednikom Hrvatskog novinarskog društva.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum