Novigrad u rujnu postaje domaćin Festivala kratkometražnog filma

Festival kratkog metra Novigrad održat će se od 16. do 18. rujna u novom multimedijskom centru grada Novigrada, CMIK-u (Centar za manifestacije i kulturu Novigrad).

Riječ je o najmlađem međunarodnom festivalu u Hrvatskoj i jedinom festivalu na području Istarske županije koji prikazuje isključivo filmove kratkog formata. Program će uključiti filmove iz cijelog svijeta, projekcije će se odvijati u zatvorenom i otvorenom kinu, a posjetitelji će, osim uživati u filmovima, moći i besplatno sudjelovati u raznim radionicama i edukacijama.

Festival je natjecateljskog karaktera – nagrađuje se najbolji film po izboru publike iz regionalne i iz međunarodne konkurencije. Prvo izdanje festivala održati će se u suradnji sa Slovenijom kao prvom „zemljom partner“. Ulaznice će biti dostupne na ulazu kina a moći će se i rezervirati uživo na našem info punktu ili putem e-maila festivalkratkogmetra@gmail.com.

Nakon projekcije filmova, posjetitelji će imati priliku upoznati autore kroz razgovor s publikom. U Novigrad u rujnu stižu brojni i renomirani producenti, redatelji, scenaristi i glumci.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum