Najava Javnog poziva za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule za 2023. godinu

Grad Pula, Upravni odjel za kulturu i razvoj civilnog društva obavještava potencijalne prijavitelje na Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule-Pola za 2023. godinu o datumu raspisivanja Javnog poziva i novostima.

Dana 26. srpnja 2022. godine stupio je na snagu Zakon o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi, a kojim je, pored ostalog, utvrđeno da se Javni poziv objavljuje do 1. listopada tekuće godine za sljedeću proračunsku godinu. Javni poziv, Upute za prijavitelje i ostala dokumentacija usklađeni su s odredbama novog Zakona. Sukladno navedenome, obavještavamo sve potencijalne prijavitelje na Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule za 2023. godinu da će isti biti objavljen u četvrtak, 29. rujna 2022. godine na sljedećoj poveznici:

https://www.pula.hr/hr/uprava/upravni-odjeli-i-sluzbe/upravni-odjel-za-kulturu-i-razvoj-civilnog-drustva/zahtjevi/prijavnice

Pravo podnošenja prijava na Poziv imat će samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge te ostale pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture. Javni poziv bit će otvoren najmanje 30 dana od dana javnog objavljivanja istog. Odluka o dodjeli financijskih sredstava po Javnom pozivu, sukladno Zakonu, donosi se u roku od 90 dana od dana donošenja proračuna. Grad Pula Odluku o dodjeli sredstava po Pozivu planira objaviti najkasnije 45 dana od dana donošenja Proračuna za 2023. godinu.

Do stupanja na snagu novog Zakona, utvrđivanje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule provodilo se putem dva Javna poziva. Napominjemo da će se od ove godine umjesto dosadašnja dva Javna poziva raspisivati jedan Javni poziv namijenjen fizičkim i pravnim osobama koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture. Prijave na Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule od sada će se dostavljati isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnice (elektronički sustav prijavljivanja), bez potrebe podnošenja i slanja prijavnice i dokumenata u papirnatom obliku (osim u iznimnim slučajevima na zahtjev Grada), a što će uvelike olakšati prijavu svim potencijalnim prijaviteljima kojima će biti osigurana i korisnička podrška tijekom prijavljivanja i korištenja e-prijavnice.

Upravni odjel za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule, svim zainteresiranim potencijalnim prijaviteljima, želi pružiti podršku u vidu osposobljavanja za prijavu na Javni poziv. Online radionica s ciljem upoznavanja i olakšavanja prijava putem novog elektroničkog sustava prijavljivanja održat će se dana 27. rujna 2022., utorak, s početkom u 14 sati putem Microsoft Teamsa. Osim online radionice, prijaviteljima će biti dostupne tekstualne i video upute za korištenje e-prijavnice te tehnička podrška tijekom prijavljivanja. Rok prijave za sudjelovanje na on line radionici je do 26. rujna 2022. godine putem e-maila pjp@pul.hr.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum