Ciklus japanskog filma u Kinu Valli

U organizaciji Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj i Japanske fondacije u Kinu Valli će se od 15. do 18. studenog održati Ciklus Japanskog filma. Ciklus otvara uz slobodan ulaz, 15. studenog u 19.10 sati, film “Pecorossova majka i njezini dani” (r. A. Morisaki) obiteljska drama o svakodnevici majke i sina i suočavanju s njezinom uznapredovanom demencijom. U srijedu, 16. studenog u 21 sat, prikazat će se “Skitsko janje” (r. D. Yoshida), triler o tajnom vladinom programu koji šestoricu stranaca preseli u mirni primorski gradić. Sljedeći dan na rasporedu je “Drhti koliko hoćeš” (r. A. Oku) film o djevojci koja nakon deset godina još uvijek romantizira o neuzvraćenoj ljubavi iz srednje škole. Ciklus zatvara 18. studenog u 18.40 sati film “Odletjela guma” (r. K. Motoki) drama o smrtnom ishodu za koji nitko ne želi preuzeti odgovornost. Uz slobodan ulaz na prvu projekciju, cijena ulaznica za ostale dane iznosi 15 kuna po projekciji.

Tijekom programa u foajeu Kina Valli bit će postavljena izložba haiku poezije, odnosno izbor najboljih radova 3. međunarodnog natječaja za haiku poeziju. Najbolje pjesme izabrali su hrvatski haiku pjesnici Dejan Pavlinović i Goran Gatalica, a na natječaj su se odazvali autori i autorice iz Hrvatske, Poljske, Francuske, Indonezije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne gore, Ujedinjenog kraljevstva, SAD-a, Srbije, Rusije, Italije, Filipina, Hong Konga, Slovenije i Indije.

Izvor

Leave a Reply


5 + = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum