Izložba „Fanzinoteka: Bez reznih linija“ u fažanskoj kasarni

Udruga Prostor urbane kulture organizira drugu ediciju izložbe fanzina čije je otvorenje predviđeno u subotu, 12. studenog s početkom u 19 sati u prostoru udruge – Kasarna u Fažani.

Arhiv nezavisnih publikacija broji preko tisuću fanzina, knjižica, kataloga, grafika i plakata u svojoj kolekciji postavljenoj u Kasarni u Fažani. Projekt serije izložbi fanzina iniciran je sa ciljem da se javnosti kontinuirano prezentiraju nove i raznovrsne edicije prikupljene u Fanzinoteci. Prva izložba održala se 2020. godine tik pred početak pandemije.

Primarni okvir arhiviranja baziran je na suvremenoj produkciji s naglaskom na radove vizualnih umjetnika i DIY procese. Izložba se otvara u subotu, 12. studenog  u 19 sati kada će se moći prolistati veći broj fanzina nastalaih na radionicama Print Zine, radionici u sklopu Vladimi film festivala kao i razne publikacije domaćih i međunarodnih umjetnika i umjetnica te umjetničkih kolektiva.

U Fažani je izrađena prva na svijetu umjetnička publikacija u potpunosti generirana umjetnom inteligencijom. Proizveden u dvadeset primjeraka, A.I. zine dio je izložbenog postava zajedno sa stotinjak, ljudskim rukama izrađenih fanzina, plakata i grafika.

Autor koncepta izložbe je Oleg Morović, voditelj Prostora urbane kulture a program je samostalno realiziran vlastitim sredstvima udruge.

Za večernji glazbeni program zaduženi su DJ-i Toni Disco, Rinoma i Fresh New Guy. Ulaz je besplatan. Prostor udruge otvara se uz prethodnu najavu na mail: kasarnafazana@gmail.com ili putem facebooka: facebook.com/kasarnaprostorurbanekulture.

Izložba ostaje otvorena do 24. studenog, a već idući dan seli u Split gdje će biti izložena u galeriji CTRL+Z koja se nalazi u prostorima Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum