Najavljen ovogodišnji Advent u Puli

Povodom manifestacije „Advent u Puli – L’avvento a Pola“ održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen ovogodišnji program.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin, uvodno je kazala da se ovogodišnji koncept temelji na kulturnoj, zabavnoj, glazbenoj i gastro ponudi a cijeli centar Pule će od 26. studenog do 8. siječnja obilovati programima za sve uzraste, s naglaskom na programe za najmlađe. Od novosti na Adventu istaknula je žive jaslice na Trgu sv. Tome i rezidenciju Djeda Mraza na Forumu, kao i Park grada Graza; cjelovitu lokaciju namijenjenu najmlađima.

Od glazbenih programa u Istarskom narodnom kazalištu izdvojila je koncert Radojke Šverko 21. prosinca i tradicionalni program humanitarnog karaktera „Božić u INK“, na kojemu će 23. prosinca nastupiti Jacques Houdek. Puljane i Puljanke očekuju tri dočeka Nove godine; onaj u podne na Portarati s Miom Dimšić i večernji s Ninom Badrić uz Le Monde i DJ Jan Plexy, dok će na Kaštelu godinu ispratiti Cubismo, uz Belfast Food i DJ Teddy Lee.

Glazbenoj ponudi nadovezala se ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, Tanja Miličić, koja je predstavila program na Portarati. Program započinje 26. prosinca sa Kuzma & Shaka Zulu a nastavljaju Messerschmitt, ABOP, Whiskey Train, Antitodor, Eletrical Zhbrufadors, Atomsko sklonište, Nipplepeople, Lutke na koncu, Jonathan, Pips Chips & Videoclips, Let 3, Nola, Rifft Eu i Freaktion te The Night Express.

Na Portarati će se održati i Gitarijada 15. prosinca, a legendarni sastav Pankrti nastupat će 22. prosinca. Dio je to glazbene ponude koje neće nedostajati ni na tradicionalnim jutrima na Tržnici, odnosno kod fontane u Ciscuttijevoj s glazbenim adventskim vijencem. Održat će se i tradicionalni i izvrsno posjećeni Doček Sv. Nikole na Bunarini, 6. prosinca i doček Djed Mraza u pratnji moto kluba Twin Horn, a od 10. prosinca besplatno će prometovati i adventski vlakić. U Parku grada Graza odvijat će se brojni zabavni programi i predstave uz veseli luna park. Za slanje božićnih želja na raspolaganju će biti Poštanski ured Djeda Mraza.

Na Forumu će se 3. prosinca otvoriti klizalište koje će biti u funkciji do 8. siječnja. Na dan otvorenja klizanje je besplatno, a cijena redovne ulaznice iznosit će 10 kuna u jutarnjem i 15 kuna u poslijepodnevnom terminu. Najam klizaljki iznosi 5 kuna, a cijena popularnih medvjedića za pomoć pri klizanju 10 kuna. Radno vrijeme od nedjelje do četvrtka je od 9 do 22 sata, odnosno petkom i subotom od 9 do 23.

I ove godine, u suradnji s pulskim školama i vrtićima, ali i predškolskim i školskim institucijama cijele Puljštine, radnim danom od 9 do 13 sati osigurano je besplatno klizanje za djecu za organizirane skupine, uz prethodnu najavu. Za kraj je pozvala organizatore koji nisu još prijavili svoje planirane programe u prosincu da se priključe pulskom adventskom kalendaru.

Direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je posebnost pulskog programa s obzirom na velik broj programa za djecu. Najavila je ovogodišnji program na Kaštelu koji i ove godine potpisuje Visualia; na vanjskim zidinama i u atriju Povijesnog i pomorskog muzeja Istre popularni mapping započet će s programom od 26. prosinca petkom i subotom od 17 do 22, odnosno za vrijeme školskih praznika svakodnevno do 30. prosinca. Atrij muzeja bit će obogaćen popratnim instalacijama i svjetlećim tunelom, a bit će osiguran i okrjepljujući punkt za roditelje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum