Radionica digitalne pismenosti: Pametni telefoni u Čitaonici kluba umirovljenika Pula

Gradska knjižnica i čitaonica Pula u Čitaonici kluba umirovljenika u petak, 4. studenog organizira prvu u nizu radionica digitalne pismenosti za osobe treće životne dobi. Radionica je osmišljena kao pomoć članovima Čitaonice i ostalim umirovljenicima u rješavanju konkretnih problema pri korištenju pametni telefona. Cilj ovih radionica je povećanje dostupnosti novih komunikacijskih tehnologija starijim osobama.

„Budući da je ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige posvećena mladima, prvu radionicu osmišljena je kao susret međugeneracijske solidarnosti i razumijevanja te je nastavak programa S nonićima u Čitaonicu, kojim se želi potaknuti interakciju i zajedničko provođenje vremena umirovljenika i mlađih članova njigovih obitelji“, navode organizatori.

Radionica počinje u 13 sati i ne plaća se, no budući da je broj sudionika ograničen, potrebno je dolazak prijaviti osobno u Čitaonici, na tel. (052) 219 000 ili e-mailom kup@gkc-pula.hr.

“Poznavanje suvremene tehnologije postala je nužnost u svakodnevnom životu. Napredak tehnologije bio je strelovit i taj se razvoj nastavlja istom, možda još i većom brzinom. Osobama treće životne dobi tehnološke novotarije koje pomalo izbacuju iz upotrebe dosadašnje načine komunikacije, bilježenja podataka, učenja mogu djelovati zastrašujuće i zbunjujuće. Česti su upiti članova Čitaonice kluba umirovljenika Pula vezani za korištenje pametnih telefona – uređaja koji su istovremeno telefon, fotoaparat, videokamera, računalo i još štošta. Iz tog razloga odlučili smo organizirati redovne radionice digitalne pismenosti kojima želimo umirovljenicima pomoći da se s tehnologijom uhvate u koštac i učine je svojim saveznikom”, naglašavaju u Knjižnici.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum