Izložba IN DIS PLODOVI u pulskom Circolu Zajednice Talijana

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU održat će izložbu IN DIS PLODOVI u srijedu, 25. siječnja u 18 sati, u pulskom Circolu Zajednice Talijana. Na izložbi će biti izloženi radovi učenika pulskih srednjih škola koji su sudjelovali u ciklusu radionica provedenih u sklopu projekta razvoja publike IN DIS PLODOVI.

IN DIS PUBLIC je projekt razvoja publike Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika – HUiU iz Pule. Projekt se 2019. godine do danas kontinuirano bavi osmišljavanjem i provedbom edukativnih, istraživačkih, zagovaračkih, informativnih, promotivnih i kulturno-umjetničkih aktivnosti koje doprinose razvoju nove i zadržavanju postojeće publike. U 2022. godini IN DIS PUBLIC je sadržavao aktivnosti koje su ciljano usmjerene na djecu i mlade od 14 do 19 godina, odnosno polaznike 8 pulskih srednjih škola. Projekti IN DIS PUBLIC u 2022. godini financirali su Grad Pula i Istarska županija.

„Radionice za djecu u i mlade od 14 do 19 godina u 2022. godini održali smo u polivalnetnom prostoru HUiU BLOK-a od 14. do 30. studenog. Na radionicama je sudjelovalo više od 30 pulskih srednjoškolaca koji su mogli birati hoće li sudjelovati u jednoj ili više radionica koje su imale zajedničku temu – URBANO. Sudjelovanjem u radionici sitotiska, radionici polaroid (instant) fotografije, tekstilnoj radionica i radionici analogne crno-bijele fotografije, srednjoškolci su učili kako upotrebom različitih tehnika, alata i metoda rada doprinijeti realizaciji jedne zadane temu, odnosno usvojili su znanja što je to interdisciplinarni pristup umjetnosti koji od 2016. godine u njihovoj lokalnoj zajednici promovira i zastupa Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU. Detaljan opis radionica možete pronaći na interaktivnoj digitalnoj platformi IN DIS PLODOVI.

Priredio B. V.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum