Književna večer u Dnevnom: Nenad Stojković “Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić”

Književna večer u Dnevnom bit će održana u srijedu, 1. veljače u 18 sati Dnevnom boravku DC-a Rojc. Gost prve ovogodišnje Književne večeri u Dnevnom je pulski autor Nenad Stojković koji će predstaviti svoj nagrađivani povijesni roman “Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić“.

“Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić” pobjednik je književnog natječaja Gradske knjižnice Kaštela za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman Knez Trpimir. Pokrovitelji Književnog natječaja Knez Trpimir za 2022. godinu su Splitsko-dalmatinska županija i Ministarstvo kulture i medija RH.

Roman prikazuje priču o Mili Gojsalić u novom svjetlu, jednoj od naših najvećih junakinja, život Poljičke republike i naslijeđe slavnih Frankopana kao južnog i sjevernog krila hrvatskog Jadrana suočenih s naizgled nemogućim omjerima snaga u borbi protiv golemog Osmanskog carstva. Pustolovni, pikarski i ljubavni roman skrojen da modernu publiku poveže s njenim nevjerojatnim naslijeđem.

Nenad Stojković je rođen u Puli. Nakon matematičko-prirodoslovne gimnazije pohađao je Universita degli Studi di Bologna i Sveučilište Rijeka. Magistar edukacije Povijesti i Engleskog jezika, prevoditelj i tekstopisac. Nagrađivan i objavljivan na natječajima za kratku priču u više literarnih žanrova; Istrakonov natječaj u Pazinu, Natječaj za kratku priču Književnog kruga Karlovac, Natječaj za kratke priče na eng. jeziku Kultivator u Rijeci, Freaky Friday natječaj za horor priču u Zagrebu, Kratka priča-satira u Čazmi, Natječaj ‘Iskopane priče’ u Poreču, Kratka priča-satira u Čazmi. U studenom 2021. objavljen je njegov roman prvijenac Plamen u bezdanu u izdanju Artikulacija iz Koprivnice i rasprodan do jeseni 2022. Nagrađena Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić njegov je drugi roman.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklade Kultura nova.

Leave a Reply


8 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum