Natječaj Lapis Histriae 2023: Karneval bez granica

rok: 26.03.2023

24. Međunarodni pogranični susreti Forum Tomizza objavljuju 18. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae za kratku priču na temu Karneval bez granica.

„U potrazi za utopijskom obnovom međuljudskih odnosa prizivamo karnevalsko doživljavanje svijeta, ekstazu oslobođenja od svih granica koje se povlače između država i regija, umjetnosti i života, aktera i promatrača… Taj osjećaj prošao je Istrom u novogodišnjoj noći: Istra je ostala bez doslovnih granica. Ali, jasno nam je, maske nisu pale, samo je na njima nacrtan osmijeh. Pišite nam o tom osmijehu, o iluzijama, o osjećaju bezgraničnosti, o poslu koji tek treba odraditi“, navodi se u raspisu teme.

Kriteriji natječaja: tekst mora biti izvoran i neobjavljen; ne smije biti dulji od 15 (27.000 znakova, uključujući razmake), ni kraći od 3 kartice; u obzir dolaze svi jezici (talijanski, slovenski, hrvatski, srpski, bosanski i crnogorski) naše regije; autori se natječu isključivo s jednim radom; najbolji rad bit će nagrađen novčanom nagradom od 1.400 eura; stručni ocjenjivački odbor čine tri književnika; ocjenjivački odbor zadržava pravo ne dodijeliti nagradu; rok slanja je 26. ožujka 2023. godine; tekst se šalje pod šifrom; razrješenje šifre s osobnim podacima autora (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail, kratka biografija s godinom rođenja) prilaže se uz tekst, u drugom fajlu; priča se šalje na e-mail: lapis@gku-bcu.hr; pristigle priče sortiraju i arhiviraju isključivo knjižničari Gradske knjižnice Umag i oni jedino imaju uvid u autorske podatke; članovi žirija informacije o autorima tekstova dobivaju tek nakon odluke o nagradi i izbora najboljih priča; najbolji radovi po izboru žirija bit će objavljeni u knjizi Lapis Histriae 2023 krajem godine; nagrada će se svečano dodijeliti autoru pobjedničkog rada na 24. Forumu Tomizza, u Umagu, 19. svibnja 2023. godine.

Dodatne informacije: Gradska knjižnica Umag (lapis@gku-bcu.hr, +385 52 721 561)

Izvor

Leave a Reply


− 2 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum