NATJEČAJ Zelena metaFORA 2023.

rok: 15.03.2023

MetaFORA je natječaj za najbolju kratku priču koju Knjižnica Vladimira Nazora pokreće jedanaestu godinu zaredom. Natječaj se raspisuje krajem Mjeseca hrvatske knjige, a njegova završnica, proglašenje najboljih, zbiva se u Noći knjige. Organizatori pozivaju pisce svih generacija i afiniteta, početnike ili već afirmirane autore i autorice da pošalju svoje priče. Popis pristiglih priča objavit će se na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba, a najbolje će biti objavljene u cijelosti. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2023.

Propozicije natječaja za kratku priču Zelena metaFORA 2023:

– ključne riječi: ekologija / održivost / zdravlje / klima / zemlja / voda / zrak / okoliš / civilizacija / opstanak / biotehnologija / novi, zeleni pogledi na budućnost

– autor može sudjelovati samo s jednom pričom pisanom na hrvatskom književnom jeziku ili dijalektu

– treba obuhvaćati maksimalno 5.400 znakova s razmacima; preferirani format .docx

– ne smije biti objavljena sve do proglašenja najboljih.

Natječaj je generacijski profiliran te će pristigle priče, ovisno o dobi autora, ocjenjivati dva žirija, dječji i odrasli. Priče djece osnovnoškolske dobi šalju se na ovaj e-mail, a odrasli svoje priče šalju na ove e-mail adrese:

foramala2023@kgz.hr (djeca osnovne škole)

metafora2023@kgz.hr (odrasli)

Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektronske pošte i broj telefona (podaci će biti zaštićeni; dijete prijavljuje roditelj ili druga odgovorna odrasla osoba).

Izvor

Leave a Reply


− 1 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum