Regionalni nagradni natječaj: Spasimo putopis 2023.

rok: 15.02.2023

Petu godinu za redom, Klub putnika raspisuje regionalni nagradni natječaj „Spasimo putopis“.

„Kao i dosad, tražimo originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu klasične reportaže s putovanja. Nemojte opisivati znamenitosti; pišite o sebi i drugima, o susretima i kontaktima, o vašim i tuđim svjetovima, o razgovorima i dodirima među ljudima. Kao inspiraciju možete pročitati najbolje priče iz 2022., 2021., 2020. i 2019. godine, od kojih su neke ušle u našu putopisnu zbirku Divlji gradovi. Ovaj put su propozicije malo drugačije nego prethodnih godina. Glavne promjene: jedna priča po osobi; najviše pet tisuća riječi; samo prva nagrada je novčana. Prije slanja, molimo da pažljivo pročitate propozicije natječaja“, navode organizatori.

Svaki autor ima pravo poslati jednu priču. Maksimalna dužina je 5.000 riječi. Putopisi moraju biti na nekoj varijanti srpskog, hrvatskog, bosansko-hercegovačkog ili crnogorskog jezika. Prednost imaju radovi nastali radi ovog natječaj stoga se moli zainteresirane da naznače je li putopis ranije objavljivan. Ne slati fotografije kao ni tekstove koji se očigledno ne uklapaju u propozicije natječaja. Žiri zadržava pravo da ne proglasi pobjednika, ili da proglasi samo prvo, samo drugo ili samo treće mjesto.

Rezultati će biti objavljeni na prvi dan proljeća, 20. ožujka na službenim stranicama Kluba putnika, kao i u njihovom mjesečnom biltenu i to 1. travnja 2023. godine. Priče šaljite na adresu klubputnika.kontakt@gmail.com, u poruci naslovljenoj “Konkurs 2023”. Po slanju priče prijavitelji će dobiti automatsku poruku da je primljena. Za dodatna pitanja, tu je odgovarajuća forumska tema. Rok za slanje radova je 15. veljače.

„Sve priče koje uđu u uži izbor dobit će komentare od članova žirija. Znamo koliko je takva povratna informacija dragocjena, i koliko je teško dobiti je. Nadamo se da ćemo vam time pomoći da unapredite svoje pisanje“, poručuju organizatori.

Prva nagrada iznosi 200 eura. Druga nagrada i treća nagrada su počasne, bez novčane vrijednosti. Priče koje uđu u užu selekciju biće objavljene na stranicama Kluba putnika, uz prethodnu dozvolu autora. Postoji mogućnost da neke od njih budu uključene u neku od budućih tiskanih antologija, u dogovoru s autorima.

„Klub putnika je neprofitan i 100% volonterski; novac za nagrade potiče od donacija naših čitalaca koji nas podržavaju na platformi Patreon, i kojima smo duboko zahvalni. Ovom vas prilikom pozivamo da im se pridružite i tako i vi podržite postojanje ovog konkursa“, kažu organizatori.

Izvor

Leave a Reply


− 3 = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum