Inicijativa za volonterski centar Istarske županije predstavljena na Sajmu knjiga

Vrijeme: 05. prosinac 2010.

Tea Grujić iz Sveučilišne knjižnice i Iva Hilj su, po riječima direktorice sajma Magdalene Vodopija, iznijele najveći dio posla oko organizacije volontera s kojima rade već tri mjeseca. Grujić se pohvalila da je u projekt uključeno više od sto volontera.

Denis Sgagliardi iz udruge ZUM opet je govorio o inicijativi za osnivanje županijskog volonterskog centra, što bi se trebalo realizirati iduće godine, a u planu je i baza podataka volontera.

U MMC-u Luka pokušali su istovremeno okupiti što više organizacija koje se bave volonterstvom, što je istaknula Danijela Ustić, koja je govorila u ime Obiteljskog centra Istarske županije, državne ustanove posredstvom koje se može volontirati u radu s djecom, a uvjet je završena srednja škola.

Svetlana Stojanović iz Metamedija govorila je o volonterima koji pomažu, primjerice, u organizaciji festivala Media Mediterranea. Metamedij i ZUM vode zajednički Centar za mlade u Kandlerovoj u kojoj mladi volonteri pišu za časopis “3ska” te rade istoimenu radioemisiju. Sgagliardi je pozvao sve koji žele pisati te kreirati i provoditi program Centra da im se pridruže.
Izvor: http://www.glasistre.hr/kultura/vijest/292167

Prisutnima se obratila i Danica Kuzmanović, također volonterka, predsjednica Lige protiv raka, koja djeluje 43 godine u kontinuitetu, a bavi se prevencijom, ali i rehabilitacijom oboljelih. Imaju dva kluba, za oboljele od raka debelog crijeva i raka grla, a članovi nastoje pomagati i oboljelima u terminalnoj fazi.

Volontere su pozdravili predstavnici Grada Pule i Istarske županije, pročelnici Erik Lukšić i Vladimir Torbica, koji su i članovi Savjeta sajma, te pročelnik županovog kabineta Miodrag Čerina, dok se prvih volonterskih dana sajma prisjetila direktorica Vodopija.

Leave a Reply


− 3 = 0

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum