Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu

rok: 15.09.2015

Ministarstvo kulture je objavilo poziv Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu. Pravo podnošenja programa na Poziv imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi i medijima, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine. Rok za podnošenje prijava je od 15. srpnja do 15. rujna.

Screen Shot 2015-07-17 at 13.53.21

U program javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu, u skladu sa Zakonom o financiranju javnih potreba u kulturi i Pravilnikom o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi te ocjenom izvršenja vezanom uz dosadašnje obveze prema Ministarstvu kulture, uvrstit će se godišnji i trogodišnji programi i projekti:

– institucionalne potpore (redovite djelatnosti) strukovnih udruga u kulturi;

– dramske i plesne umjetnosti te izvedbenih umjetnosti;

– glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti;

– kulturno-umjetničkog amaterizma (glazbenog i folklornog);

– vizualnih umjetnosti, likovnih monografija, dizajna i arhitekture;

– inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi;

– knjižnične djelatnosti;

– potpore izdavanju knjiga;

– izdavanja časopisa i elektroničkih publikacija;

– književnih manifestacija i nastupa na sajmovima knjiga;

– književnih programa u knjižarama;

– arhivske djelatnosti;

– muzejsko-galerijske djelatnosti;

– zaštite i očuvanja arheološke baštine;

– zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara;

– zaštite i očuvanja pokretnih kulturnih dobara;

– zaštite i očuvanja nematerijalnih kulturnih dobara;

– digitalizacije u arhivskoj, knjižničnoj i muzejskoj djelatnosti;

– međunarodne kulturne suradnje;

– izgradnje, održavanja i opremanja ustanova kulture;

– nabave informatičke opreme.

Kao posebni natječaji u okviru programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu raspisat će se natječaji za otkup vrijednih knjiga, poticanje književnoga stvaralaštva, dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnoga stvaralaštva, za programe promidžbe knjige i čitanja, poticanje glazbenog i dramskog stvaralaštva, program Ruksak (pun) kulture, poduzetništvo u kulturi, neprofitne medije i novinarske radove te programe razvojnih istraživanja, evaluacija i edukacija na području kulture i medija.

Cjelokupnu natječajnu dokumentaciju i prijavu na javni poziv možete preuzeti s web stranice Ministarstva kulture na sljedećoj poveznici > http://bit.ly/1fPpkFq

Leave a Reply


9 − 2 =

KULTURISTRA – Sito internet culturale della Regione Istriana


Kulturistra.hr è un progetto della Regione Istriana e dell’Associazione Metamedij avviato e finalizzato allo sviluppo della rete informatica culturale nella Regione Istriana. Il progetto mira ad offrire informazioni sulle attualità culturali e nello stesso tempo offrire l’accesso a varie basi di dati che conterranno informazioni su tutte le persone attive nella scena culturale, sulle attività culturali, sui concorsi internazionali e sui potenziali partner internazionali. Con questo progetto vogliamo migliorare la comunicazione a livello orizzontale e verticale, che significa la comunicazione tra differenti enti culturali Istriani, tra gli enti culturali e gli artisti, ed in fine tra gli enti culturali, gli artisti ed il pubblico.
Il progetto è finanziato dalla Regione Istriana.

CONTATTACI

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum